ETL چیست؟

فرایند ETL چیست؟│کاربرد ETL در هوش تجاری و داشبورد مدیریتی

ETL چیست؟

امروزه اکثر شرکت‌ها با حجم انبوهی از اطلاعات مواجه هستند و آن‌ها در سیستم عامل‌های متفاوتی مثل ERP و CRM و صفحات گسترده ذخیره سازی می‌کنند. این موضوع موجب از بین رفتن قابلیت ردیابی داده‌ها می‌گردد و دیگر سازمان‌ها دید جهانی ندارند و امکان اینکه تصمیمات استراتژیک بهتری بگیرند وجود ندارد. لازم به ذکر است که تنها ذخیره داده‌ها نمی‌تواند برای رقابت بیشتر یک سازمان کافی باشد، اما با ادغام داده‌ها و تبدیل آن‌ها به یک دارایی تجاری می‌توان هزینه‌ها را به یک هزینه تبدیل نمود. برای دستیابی به این هدف مهم سازمان‌ها باید از فرآیند ETL استفاده کنند. اگر می‌خواهید در مورد ETL اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

ETL چیست؟ - گروه تحلیلگری

ETLمخفف چیست؟

ETL مخفف Extract Transform load و به معنی سه کلمه استخراج، تبدیل و بارگذاری است و نوعی فرآیند یکپارچه سازی محسوب می‌شود. استخراج، تبدیل و بارگذاری به منظور ترکیب داده‌ها از منابع مختلفی استفاده می‌کند. در واقع در این فرآیند داده‌ها و اطلاعات از یک سیستم منبع گرفته خواهند شد و پس از تبدیل به یک فرم قابل تجزیه و تحلیل آن را در یک انبار داده و یا سایر سیستم‌ها ذخیره می‌کنند.

به طور خلاصه در پاسخ به سوال ETL چیست ؟ می‌توان گفت که ETL پروسه به جریان انداختن داده‌ها از طریق استخراج آن‌ها از منابع داده‌ای مختلف، پاکسازی، تبدیل اطلاعات به فرمت مورد نیاز و در پایان ایجاد یک ساختار مناسب به منظور پیاده سازی هوش تجاری است. این فرآیند خودکار می‌تواند به طور روزانه، هفتگی و یا ماهانه انجام شود.

ETLمخفف چیست؟

چرا ETL مهم است؟

دلایل بسیاری برای پذیرش این نرم افزار توسط سازمان‌ها وجود دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • سازمان‌ها با استفاده از آن می‌توانند با توجه به داده‌های خود تجزیه و تحلیلی بهتری انجام دهند و تصمیم گیری هوشمندانه‌تری انجام دهند.
  • پایگاه داده‌های معاملاتی قادر به پاسخ گویی به سوالات پیچیده کسب وکارها نیستند، اما ETL به خوبی به آن‌ها پاسخ می‌دهد.
  • انبار داده یک مخزن مشترک داده را ایجاد می‌کند.
  • ETL روشی را جهت انتقال داده‌ها از منابع مختلف به انبار داده‌ها ایجاد می‌نماید.
  • همزمان با تغییر منابع داده، انبار داده نیز به صورت خودکاربروز رسانی می‌گردد.
  • طراحی این سیستم به خوبی صورت گرفته و استفاده از آن برای موفقیت مستند یک پروژه در انبار داده کاملا واجب و ضروری است.
  • این فرآیند قابلیت مقایسه نمونه داده‌ها میان منبع و سیستم هدف را امکان پذیر می‌کند.
  • ETL روندی از پیش تعیین شده جهت دستیابی و دستکاری داده‌های منبع به پایگاه داده هدف است.
  • ETL به مهاجرت داده‌ها به انبار داده‌ها کمک کرده و به انواع مختلف و قالب‌ها تبدیل می‌گردد تا به یک سیستم سازگار پایبند شود.
  • ETL زمینه تاریخی عمیقی برای کسب وکار به وجود می‌آورد.
ادامه مطلب  نوار تیپ چیست؟

چرا ETL مهم است؟

فرآیند ETL در انبارهای داده

فرآیند ETL در انبارهای داده دارای ۳ مراحل مختلف است که در زیر به آن‌ها می‌پردازیم.

Extraction

در اولین مرحله داده‌ها از منابع مختلفی استخراج می‌شوند و در staging Area ذخیره می‌کنند. این فرآیند از انتقال اطلاعات زائد به طور مستقیم به انبار داده جلوگیری می‌کند. همچنین کمک می‌کند تا ضمن اعتبار سنجی داده‌ها از صحت آن‌ها اطمینان حاصل نمایید. دقت داشته باشید که در داده‌های استخراج شده از منابع گوناگون باید در انبار داده به صورت یکپارچه شوند. داده‌ها در مرحله استخراج از منابع مختلفی مثل CVS، Oracle، SQL Server، CRM ، صفحات وب، شرکای تجاری و دیگر منابع داده‌ای جمع آوری می‌شوند وپس از حذف داده‌های تکراری و غیر ضروری نوع آن‌ها نیز بررسی می‌شود. استخراج داده به سه روز استخراج کامل، استخراج جزئی بدون اطلاع رسانی و بروز رسانی و استخراج جزئی با اطلاع رسانی و بروز رسانی انجام شود.

Transformation

داده‌هایی که در مرحله قبل به دست آمده‌اند خام هستند و امکان تحلیل و استفاده از آن‌ها وجود ندارد.‌ ازاین‌رو باید پاکسازی شوند و به فرمت مورد نیاز تبدیل گردند. در این مرحله داده‌های خام جهت ساخت گزارش‌های تحلیلی و پیاده سازی سیستم هوش تجاری به داده‌های ارزشمند تبدیل می‌شوند. همچنین ممکن است داده‌ها با نوشتارهای متفاوت و یا نام‌های متفاوت در پایگاه داده ذخیره شده باشد که در این مرحله شناسایی و استاندارد سازی می‌شوند. علاوه بر این باید از بارگذاری ستون‌های غیر ضروری مثل ایمیل، شماره تماس و … پرهیز شود. در نهایت نیز باید ادغام یا جداسازی ستون‌ها و بررسی صحت داده‌ها صورت گیرد.

ادامه مطلب  نگهداری لاغری شکم و معجون سیر لیمو ترش تازه

Loading

آخرین مرحله بارگذاری داده‌ها در انبار داده است. با توجه به اینکه حجم زیادی از داده‌ها وجود دارد که باید طی مدت زمان کوتاهی بارگذاری شوند، بهینه سازی عملکرد خیلی ضروری است. علاوه بر این ممکن است که پروسه بارگذاری داده‌ها در زمان اجرا، با شکست مواجه شود و متوقف گردد. در چنین شرایطی نیاز است که اقداماتی به منظور پیشگیری از عدم یکپارچگی، تکرار یا از بین رفتن داده‌ها صورت گیرد.‌ ازاین‌رو نیاز است که استراتژی‌های لازم برای مواجه با چنین اتفاقاتی انجام شود. بارگذاری می‌توان به دو صورت زیر صورت گیرد.

Full Load

در این روش تمامی داده‌ها از انبار داده حذف می‌شود و فرآیند بارگذاری مجددا صورت می‌گیرد.

Lncremental Load

در این روش فقط تغییرات اعمال شده در پایگاه داده به انبار داده انتقال می‌یابد. به عبارتی تنها داده‌های جدید و تغییر یافته وارد انبار داده می‌شوند.

هدف etl چیست؟

نرم افزار هوش تجاری به کسب وکارها کمک می‌کند تا داده‌ها را از پایگاه داده‌های مختلف در یک مخزن واحد با داده‌هایی که به صورت استاندارد قالب بندی شده و مناسب تجزیه و تحلیل هستند را ادغام نمایند. این مخزن داده یکپارچه امکان دسترسی لازم به داده‌ها را برای تجزیه و تحلیل و پردازش‌های اضافی فراهم می‌نماید. همچنین به کسب وکارها تضمین می‌دهد که تمامی داده‌های موجود سازگار و کاملا بروز هستند. در نهایت هدف این سیستم این است که سازمان‌ها تمامی اطلاعات خود را در یک انبار داده ذخیره سازی نمایند و بر اساس تجزیه و تحلیل آن‌ها اقدام به تصمیم گیری کنند تا به نتایج مطلوبی دست یابند.

ادامه مطلب  راهنمای انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب برای منزل یا محل کار

هدف etl چیست؟

ابزارهای Etlچیست؟

در etl و ساخت انبار داده از ابزارهای مختلفی استفاده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • Informatica-powercenter
  • IBM-Infosphere Information server
  • ODI-Oracle Data Integrator
  • SSIS-Microsoft-SQL Server Integration Services
  • SAS-Data Integration Studio
  • SAP-BusinessObjects Data Integrator

استفاده از سیستم ETL

برای بهره مندی از مزایای سیستم ETL می‌توانید از نرم افزار هوش تجاری تارت استفاده کنید. این نرم افزار ابزاری فوق العاده جهت توسعه فرهنگ داده محور در کشورهای کوچک و متوسط است. نرم افزار تارت به صورت کاملا تخصصی بر روی ایجاد داشبوردهای سلف سرویس تمرکز دارد و امکان نظارت مداوم بر شاخص‌های کلیدی عملکرد کسب وکار را فراهم می‌کند. بنابراین شما نیز می‌توانید برای مدیریت بهتر داده‌های سازمان خود و اتخاذ بهترین تصمیمات از این سیستم استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر در مورد نمونه داشبوردهای مدیریتی کافیست به وب‌سایت تارت مراجعه نمایید.

حتما ببینید

برند ماکان سنگ‌شکن

برند ماکان سنگ‌شکن: بهترین تأمین‌کننده قطعات سنگ‌شکن

ماکان سنگ‌شکن یکی از معتبرترین تأمین‌کنندگان برای خرید قطعات سنگ‌شکن در ایران و بازار بین‌المللی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *