هر فردی در طول زندگی احتمالاً دچار بیماری های مختلف می شود. اما هیچ جای نگرانی نیست. با انجام به موقع آزمایشات و تشخیص دقیق بیماری، پروسه درمان زودتر و بهتر صورت می گیرد. علاوه بر درمان و تشخیص بیماری، پزشک از آزمایش خون برای بررسی وضعیت فیزیولوژیکی بیمار نیز استفاده می کند. شما می توانید برای انجام هرگونه آزمایش خون به سایت آنی آزما مراجعه کنید.
در این مرکز، انواع خدمات مربوط به چکاپ خانم ها و آقایان ارائه می شود. بعد از ثبت درخواست در وبسایت آنی آزما، متخصصان به منزل تان مراجعه کرده و از شما نمونه خون گیرند. پاسخ آزمایش نیز در سریعترین زمان ممکن برای شما ارسال خواهد شد.
معرفی انواع آزمایش چکاپ خانم ها
معمولاً پزشک باتوجه به وضعیت قاعدگی، بارداری و یائسگی، انواع آزمایشات هورمونی را برای خانم ها تجویز می کند. آیا می دانید که میزان چه هورمون هایی در آزمایش چکاپ خانم ها بررسی می شود؟ این هورمون ها عبارتند از:
- هورمون ضد مولرین (AMH)
- استرادیول
- هورمون محرک فولیکول (FSH)
- پرولاکتین
- تیروکسین آزاد (fT4)
- هورمون لوتئینه کننده (LH)
- هورمون محرک تیروئید(TSH)
در آزمایشات زنانه سطح چه هورمونی هایی سنجیده می شود؟
خانم ها باید به صورت دوره ای، توسط پزشک مورد معاینه قرار بگیرند و آزمایشات لازم را انجام دهند. در آزمایش هورمونی، سطح هورمون های زیر در بدن خانم ها بررسی می شود:
- استروژن: در آزمایش خون، سطح استرون، استرادیول و استریول اندازه گیری می شود. افزایش سطح هورمون استرادیول می تواند با کاهش میل جنسی، سرطان سینه و رحم و افسردگی همراه باشد. علاوه بر این، سطوح پایین هورمون باعث افزایش وزن و بیماری های قلبی عروقی می شود. استریول در دوران بارداری با رشد بهتر رحم به انجام زایمان بهتر کمک زیادی می کند.
- پروژسترون: پروژسترون برای تنظیم چرخه قاعدگی باید در بدن خانم ها به میزان کافی وجود داشته باشد. در صورتی که میزان این هورمون در بدن خیلی بالا باشد، احتمالاً مانع تخمک گذاری می شود. علاوه براین، خانم های حامله با سطح بالای پروژسترون دچار زایمان زودرس وانقباضات رحمی می شوند.
- گنادوتروپین : گنادوتروپین از سایر هورمون های زنانه است که در طی بارداری توسط جفت تولید می شود. این هورمون در ضخیم شدن پوشش رحم و رشد جنین تاثیر زیادی دارد. اگر میزان این هورمون در خانم های حامله متعادل باشد، روند بارداری موفقیت آمیزتری را طی خواهند کرد.
آزمایش خون در منزل
چرا خانم ها باید آزمایش هورمونی انجام دهند؟
هورمون ها، پیام رسان های شیمیایی ضروری هستند که باید به میزان کافی در بدن وجود داشته باشند. هورمون های مختلف نقش مهمی در بهینه سازی عملکرد اندام های مختلف دارند. هورمون ها در رشد جسمی، خلق و خو و تولید مثل فرد نقش بسزایی دارند. کاهش یا افزایش برخی از هورمون ها باعث بروز موهای زائد، نامنظمی سیکل قاعدگی، مشکل ناباروری و سقط جنین می شود.
آزمایش هورمونی برای سنجش وضعیت هورمون ها و باروری خانم ها ضروری است. در صورتی که میزان هورمون ها در بدن خانم ها متعادل نباشد، دچار علائم و مشکلاتی از قبیل ضعف عضلانی، مشکلات پوستی، تکرر ادرار، کاهش میل جنسی، کیست تخمدان، ناباروری و … می شوند.
بنابراین، خانم ها باید با انجام به موقع چکاپ هورمونی، سطح هورمون های بدن خود را تنظیم کنند. اگر میزان هر یک از هورمون های زنانه خیلی بالا یا پایین باشد، فرد دچار علائمی از قبیل درد شکم، حساسیت سینه، تهوع و مشکلات گوارشی می شود. بنابراین، برای پیشگیری از این علائم باید با آزمایش خون، سطح هورمون های بدن خود را تعدیل کنید.
انواع آزمایش خون
آشنایی با آزمایشات مخصوص آقایان
آقایان مانند خانم ها باید آزمایشاتی را برای کنترل وضعیت سلامتی خود انجام دهند. پروستاتیت، یکی از مشکلاتی است که برای آقایان در سنین بالا رخ می دهد. اگر فرد دچار این بیماری شود، علائمی از قبیل عفونت، التهاب و درد را تجربه خواهد کرد. در موارد شدید، پروستات سرطانی می شود که سلامتی فرد را به خطر خواهد انداخت.
در صورتی که این مشکل به موقع درمان نشود، فرد دچار عوارض جانبی می شود. بنابراین، باید هر چه زودتر برای پیشگیری از بروز سرطان، پروستات به موقع تشخیص داده شود تا پروسه درمان زودتر صورت بگیرد. در آزمایش PSA، میزان ماده تولید شده توسط غده پروستات اندازه گیری می شود. در بیماری هیپرپلازی خوش خیم پروستات، پروستاتیت و سرطان پروستات، میزان PSA افزایش پیدا میکند. بنابراین، انجام به موقع آزمایش چکاپ آقایان لازم و ضروری است.
آزمایش غربالگری برای تشخیص بیماری سرطان پروستات در مراحل اولیه صورت می گیرد. وقتی علائم بیماری بروز پیدا کند، نشان دهنده وارد شدن سرطان به مرحله پیشرفته تر است. بنابراین، سعی کنید که به صورت دوره ای برای اطمینان خاطر، آزمایش پروستات را انجام دهید. آقایان بالای ۵۰ سال باید برای کنترل وضعیت سلامتی خود، انجام تست پروستات را در برنامه خود قرار دهند.
مزایای انجام آزمایش چکاپ کامل بدن
آیا می دانید که چرا باید هر چند وقت یکبار آزمایش دهید؟ هر فردی باید در طول زندگی خود هر چند وقت یکبار آزمایش خون و ادرار را انجام دهد. مزایای آزمایش چکاپ کامل عبارتست از:
- تشخیص زود هنگام هرگونه بیماری پنهان
- برنامه ریزی پروسه درمان
- اطلاع از هرگونه بیماری و عدم تنظیم هورمون ها
- آگاهی از تهدیدات بالقوه
- افزایش آرامش ذهن فرد
- مدیریت و کنترل بیماری ها
مزایای آزمایش خون در منزل
آزمایشهای پزشکی لازم برای چکاپ کامل
در وهله اول در آزمایش خون، میزان گلبول های سفید، قرمز و پلاکت ها بررسی می شود. پزشک باتوجه به نوع بیماری فرد، برخی از آزمایشات دیگر را نیز تجویز می کند. اما اگر بیماری زمینه ای ندارید، باید سطح سلامت بدن تان را کنترل کنید. برخی از افراد توجهی به وضعیت سلامتی خود ندارند و این باعث بروز مشکلات جدی می شود. حداقل کاری که می توانیم برای خودمان انجام دهیم، انجام به موقع آزمایش و کنترل وضعیت سلامتی است. آیا با لیست چکاپ کامل آشنایی دارید؟ این لیست عبارتست از:
- شمارش کامل سلولهای خونی
- آزمایش ادرار
- آزمایش چربی خون
- آزمایش تیروئید
- پاپ اسمیر
- آزمایش اچ پی وی
- تست هپاتیت
- قندخون
- بررسی عملکرد کبد
- بررسی عملکرد کلیه
- چکاپ انواع ویتامین ها
- آزمایش تیروئید
- آزمایش ریه
- آزمایش HBA1c
- آزمایش ESR
- تشخیص عفونت در بدن
- آزمایش متابولیک جامع
مزایا و دلایل انجام آزمایش در منزل
امروزه بسیاری از افراد، آزمایش خون در منزل را انتخاب می کنند. برخی از مراکز، این قابلیت را دارند که خدمات درمانی را در منزل به بیماران ارائه دهند. با انتخاب خدمات در منزل، متخصصین در هر زمان و مکانی آماده نمونه گیری در منزل تان هستند. تمام آزمایشات خونی و ادراری در منزل توسط متخصصین در کوتاه ترین زمان انجام می شود. گاهی اوقات، برخی از افراد ممکن است که قادر به مراجعه به آزمایشگاه نباشد. اگر سلامت تان برای شما اهمیت دارد، باید چکاپ دوره ای را فراموش نکنید. از دلایل انجام آزمایش در منزل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انجام تست در کوتاه ترین زمان
- انجام آزمایش در محیط تمیز منزل
- صرفهجویی در هزینه
- افزایش دقت آزمایش
- کاهش استرس بیمار
- کاهش خطر سرایت بیماری و عفونت
- ارسال نتیجه زودتر آزمایش
آزمایش در منزل
هر چند وقت یک بار باید چکاپ کامل انجام داد؟
باتوجه به سن و سلامتی خود، ممکن است نیاز به معاینه و چکاپ بیشتری داشته باشید. افراد زیر ۲۰ سال و دارای وضعیت سلامتی مناسب، باید سالی یک بار آزمایش انجام دهند. در طول معاینه فیزیکی، پزشک احتمالاً علائم حیاتی شما را بررسی می کند و باتوجه به نشانه ها، آزمایشاتی را تجویز خواهد کرد. خانم های باردار، یائسه و آقایان در سنین بالا باید برای جلوگیری از بروز بیماری های مختلف به صورت مرتب آزمایش چکاپ انجام دهند.
سالمندان به دلیل افزایش سن، دچار بیماری های قلبی، فشارخون، چربی خون، دیابت و … می شوند. به همین دلیل، انجام آزمایش چکاپ سالمندان برای درمان و کنترل بیماری های مختلف لازم است. در کل، هر فردی باید در بازه زمانی ۲ الی ۶ ماه تحت معاینه پزشک قرار بگیرد و آزمایشات ضروری را انجام دهد.
آزمایش در منزل با آنی آزما
لیست کامل آزمایشات را به شما معرفی کردیم. اگر فکر می کنید نیاز به هر یک از این آزمایشات دارید، باید برای بررسی علائم و تجویز آزمایش به پزشک مراجعه کنید. پزشک باتوجه به علائم تان تشخیص می دهد که چه آزمایشاتی را باید انجام دهید. امروزه برای انجام آزمایش لازم نیست که وقت خود را در مراکز درمانی هدر دهید. برخی از مراکز پیشرفته از قبیل آنی آزما، قادر به ارائه خدماتی از قبیل آزمایش چکاپ کامل در منزل به شما هستند.
فقط کافیست به سایت آنی آزما مراجعه کرده و درخواست آزمایش در منزل را ثبت کنید. انجام آزمایش چکاپ در منزل، بهترین انتخاب برای افرادی است که وقت کافی برای مراجعه حضوری به آزمایشگاه ها و مراکز درمانی برای انجام آزمایش خون را ندارند.
با آنی آزما، دیگر لازم نیست که دغدغه انجام به موقع آزمایش خون را داشته باشید. بعد از تماس با آنی آزما، کارشناسان این مرکز در اولین فرصت، متخصص را برای نمونه گیری به منزل تان اعزام می کنند. پس همین حالا برای پیشگیری و درمان بیماری ها، پروسه انجام آزمایش چکاپ کامل را به آنی آزما بسپارید.