آشنایی با انواع قالب فلزی و اجزای تشکیل دهنده آن

آشنایی با انواع قالب فلزی و اجزای تشکیل دهنده آن

قالب از اسم آن هم مشخص است که برای شکل دهی و استحکام بخشیدن استفاده می شود .در ساخت و ساز و کار های ساختمانی برای مقاومت بخشیدن و استحکام ساختمان از این نوع قالب فلزی بتن مدولار زیاد استفاده می شود و اگر درست اجرایی شود و هیچ نشتی و عیبی نداشته باشد بهترین نوع بتن را درست می کند و استحکام ساختمان را تضمین می کند .برای اینکه بهتر با این نوع قالب ها آشنا شوید همراه ما باشید که علاوه بر معرفی  قالب و انواع آن با  اجزای تشکیل دهنده قالب فلزی مدولار هم آشنا شوید .

قالب بتن چیست؟

یک سازه موقت که پس از انجام وظیفه موردنظر از سازه جدا می گردد. قالب های بتن در انواع مختلف چوب، آجر و یا فلز و یا معروف ترین آن قالب بتن ریزی ، می باشد که انتخاب نوع قالب موردنظر بستگی به نوع پروژه، هزینه برآورد شده و زمان در دسترس جهت اتمام پروژه دارد.

 آشنایی با انواع قالب های بتن

  • قالب بتن مدولار

قالب فلزی مدولار بتن، قالبی است که  ابعاد و اندازه های گوناگونی دارند و با توجه به تنوع زیادی که دارد به جرئت می توان گفت که در قالب بندی قسمت های مختلف سازه های بتنی بیشترین کاربرد را دارند و با ابعاد استاندارد تولید و عرضه می شوند.

  • قالب بتن مدور

اسکلت بندی به روش مدور جهت بهره وری از منابع، یا محفظه های سیمانی و سیلورها به کار می رود؛ که در این روش تکیه گاه و اسکلت سیمانی به شکل پیچیده و تاب داده ساخته می شود

  • قالب بتن خاص

این قالب ها با توجه به نقشه به شکل های مختلف مثلث، متوازی الاضلاع، منحنی، کنج های خاص، چندضلعی و غیره طراحی و ساخته می شوند. در بخش های مختلف مانند قالب جدول، قالب ستون گرد، قالب سرستون پل ها، قالب دیوارهای پیش ساخته و قالب نیوجرسی استفاده می شود .همچنین به صورت سفارشی و طبق طرح مشتری طراحی و ساخته می شوند .

  • قالب فلزی بتن

قالب فلزی بتن در انواع مختلف ، قالب فلزی پیاده رو، سنگفرش، مخصوص پل، مخصوص ساختمان، ستون، تونل و غیره موجود می باشد. قالب فلزی بتن در انواع فولادی و به منظور اینکه این قالب ها محکم باشند و به مرورزمان دچار شکاف نشوند، عمدتاً بدون درز طراحی و تولید می شوند.

ادامه مطلب  بهترین فیلم و سریال های کره‌ای که دیدن دارد- مرفی 8 مورد برتر

 

آشنایی با انواع قالب های فلزی

 

قالب ها را بر اساس میزان تحمل بار طبقه بندی می کنند

  • قالب ثابت

از این قالب ها برای نگه داشتن میل گردها به طور ثابت در سازه استفاده می شوند.

  • قالب بالارونده

این نوع قالب برای سازه های عمودی است که با انجام فرایند ساخت به سمت بالا حرکت می کند.

  • قالب لغزان

قالب لغزنده مانند قالب بالارونده است. این قالب به صورت قائم (عمودی) نصب می شود. استفاده آن برای تولید مقاطع مرتفع بتن آرمه است و برای ساخت دیواره های هسته ای و شفت های اصلی در سازه های مرتفع مناسب است

قالب بتن ریزی

ویژگی های قالب های فلزی بتنی

  • حمل آسان
  • استفاده به صورت مدولار
  • مقاومت فیزیکی بالا
  • نچسبیدن به بتن
  • سادگی اتصالات
  • سرعت اجرای بالا
  • سطح صاف در کنار  قابلیت تکرارپذیری بالا
  • بزرگ ترین برتری قالب فلزی بتن
  • مقاومت بسیار بالای آن در مقابل فشارهای ناشی از انبوه بتن

آشنایی با اجزای اصلی قالب های فلزی بتن

اجزای اصلی این نوع از قالب ها

کلمپس :

سولجر :سولجر عضو عمودی باربر بوده و بعنوان پشت بند ایستا در قالب‌بندی دیوار در پشت لوله های افقی استفاده میگردد.

گیره‌ها :

وظیفه اتصال و تامین ثبات پشت بندهای افقی بر عهده انواع گیره ها می‌باشد‌.

گوه:

بطور معمول و در جریان مونتاژ اولیه قالب‌های مدولار بکارگیری نزدیک و متعدد گوه‌های نر و ماده فولادی بعنوان اولین ابزار در شکل‌دهی و اتصال پانل‌ها ضروری خواهد بود.

واشر بلت‌ها (کاس و دولوله) :

جهت مهار انواع بلت در پشت سولجر و لوله ها به ترتیب از واشر بلت کاس و دولوله استفاده می‌گردد

ادامه مطلب  زیبایی و امنیت به سبک گلند ها

مهره خروسکی(مهره بلت) :

مهره‌های بلت موسوم به مهره خروسکی از چدن نشکن و به روش ریخته‌گری مشابه اینگات‌، تولید می‌گردد‌. جهت افزایش عمر مفید و تسهیل نگهداری این مهره همانند بسیاری دیگر از اتصالات قالب‌بندی وجود دارد‌.

فیلر :

برای تسهیل در باز کردن قالب‌ها‌، از فیلر استفاده می‌شود‌. نصب و پیاده سازی فیلر قالب بندی به صورتی می باشد که در یک سمت حالت کشویی داشته باشد تا بتوان آن را روی صفحه قالب حرکت داد بطوری که فاصله های نیم تا ده سانتیمتر را پوشش دهد. پرکننده ها دارای کاربردهای فراوانی هستند. تولید فیلر باعث شده است که تمام فاصله هایی که با قالب مدولار استاندارد امکان پذیر نمی باشد به طور کامل پوشانده شوند و امکان باز شدن قالب ها در هر فضایی ممکن باشد. لازم به ذکر است که در بتن ریزی مقاطع بسته و همچنین دال ها، استفاده از پر کننده به دلیل آسان بودن در بازشدن قالب ها موثر بوده و بسیار توصیه می گردند.

میکسر:

احتمالا روی ماشین های بزرگ میکسر را دیده اید که با چرخیدن مواد بتنی و میکس کردن مواد را با هم مخلوط می کند .

فرغون فرغون که از قدیم بوده و هنوز هم از وسایل پر کاربرد است و برای جا به جا کردن  به کار می رود و کار را راحت تر می کند تا اینکه بخواهید با دست جا به جا کرد یا با وسیله نقلیه که ممکن است جای ماشین نباشد در این هنگام است که فرغون کاربرد دارد .

چکمه : ‌

برای سر و کار داشتن با مواد و مصالح ساحتمانی بهتر است از چکمه استفاده کرد تا از تماس مواد به پوست پا جلوگیری شود و همچنین سلامت کارگران تضمین باشد . چون اگر مواد بتنی مانند سیمان روی کفش بریزد راحت تر پاک می شود و دردسر ندارد تا اینکه روی پوست بریزد و آن را دچار آسیب کند.

ادامه مطلب  فروش چرم خام گاوی + چرم طبیعی گاومیش

 دستکش :

اگر هر کارگری دستکش داشته باشد در هنگام قالب زدن و همچنین مخلوط سیمان و ترکیبات بتنی از آسیب های پوستی جلوگیری می شود . چون همین سیمان  از مواد شیمیایی  می باشد که به پوست آسیب می زند . یا سوختگی در بعضی کارهای ساختمانی مانند جوشکاری با دستکش اتفاق نمی افتد .

عینک ایمنی:

در کار ساخت و ساز و ساختمانی هر کاری پیش می آید تا یک ساختمان سرپا شود مانند جوشکاری ، ماله کشی، اره کردن و موارد دیگر که بهتر است در حین کار از عینک ایمنی استفاده شود تا از پرتاب شدن هر چیزی به چشم خودداری شود .با ج.شکاری ممکن است برق کار یا پلیسه به چشم پرتاب شود بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق حتما از عینک ایمنی استفاده کرد.

حتما ببینید

آشنایی با انواع ریسه نورپردازی شهری

آشنایی با انواع ریسه نورپردازی شهری

نورپردازی شهری یکی از مهم‌ترین ابزارهای زیباسازی شهرهاست که نه تنها به افزایش امنیت و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *