مراحل گرفتن دیه تصادف و چیزهایی که باید بدانید

مراحل گرفتن دیه تصادف و چیزهایی که باید بدانید

گرفتن دیه تصادف یک فرایند پیچیده اما به‌ظاهر ساده است که ممکن است گاهی بیش از یک سال طول بکشد. این در حالی است که بدون داشتن وکیل تصادف، احتمال نادیده گرفته شدن دیه زیان دیده هم بالاست. در این یادداشت درباره مراحل گرفتن دیه تصادف و جزئیات مهم آن می‌خوانید.

مرحله اول؛ دادسرا

ابتدای کار، پس از ثبت شکایت در کلانتری، پرونده به دادسرا ارجاع می‌شود. بازپرس یا دادیار پرونده اسناد و مدارک لازم را از طرفین تصادف گرفته و پرونده را تشکیل می‌دهد.

مهم‌ترین چیزی که پرونده تصادف برای وصول دیه نیاز دارد، گزارش پزشکی قانونی است. مصدومان تصادف که درخواست دیه دارند، از سوی دادسرا به پزشکی قانونی ارجاع می‌شوند تا پرونده ادامه مراحل را طی کند.

مراحل پزشکی قانونی برای تصادف

در مرحله پزشکی قانونی ، ابتدا مصدومان معاینه می‌شوند. سپس، بسته به نوع جراحات، پزشکی قانونی مدت زمانی را تحت عنوان «طول درمان» در نظر می‌گیرد تا جراحات وارد شده بهبود یابند. اینکه طول درمان چقدر طول می‌کشد بستگی به جراحات دارد، اما نهایتاً یک سال بیشتر نیست.

پس از پایان طول درمان، آسیب دیدگان تصادف مجدداً تحت معاینه پزشکی قانونی قرار می‌گیرند. درنهایت نامه پزشکی قانونی برای دیه مصدومان تصادف نگارش شده و به دادسرا ارسال می‌شود.

مراحل پزشکی قانونی برای تصادف

مراحل گرفتن دیه تصادف بعد از پزشکی قانونی

حالا سؤال اینجاست که بعد از گرفتن نامه پزشک قانونی چه باید کرد. پس‌ازاینکه نامه پزشکی قانونی به دادسرا ارسال شد، عملاً پرونده تکمیل شده است. حالا نوبت به تشکیل جلسه دادگاه است. دادسرا پرونده را به دادگاه ارسال می‌کند و دادگاه برای تشکیل جلسه وقت تعیین می‌کند.

ادامه مطلب  قارچ هایی که زندگی شما را جادو می کنند

در دادگاه، نماینده شرکت بیمه به‌عنوان متهم حضور خواهد داشت. قاضی پس از قرائت گزارش پزشکی قانونی و لایحه تنظیم شده از سوی دو طرف و همچنین بررسی مدارک، درنهایت رأی را صادر کرده و میزان دیه پرداختی از سوی شرکت بیمه را اعلام می‌کند. این میزان، در اکثر غریب به‌اتفاق موارد مطابق با گزارش پزشکی قانونی است و قاضی در آن دست نمی‌برد.

بعد از رأی دادگاه تصادف چه باید کرد

حالا نوبت مراحل گرفتن دیه بعد از رای دادگاه است. بعد از رأی دادگاه، طرفین ۲۰ روز فرصت دارند تا به رأی اعتراض کنند. پس از این مدت، اگر به رأی اعتراض نشد، حکم دادگاه به اجرای احکام ارجاع می‌شود.

اجرای احکام نیز پس از چند روز، با ارسال پیامک به طرفین، آن‌ها را برای ابلاغ رأی فرامی‌خواند. بهتر است در این مرحله، زیان دیده شخصاً حکم را به شرکت بیمه برده و با نامه ابلاغ کند تا روند واریز دیه سریع‌تر صورت بگیرد.

دیه راننده مقصر

روند پرداخت دیه راننده مقصر شباهت فراوانی به مراحلی که گفته شد دارد، با این تفاوت که نیازی به شکایت و مراجعه به دادسرا نیست. راننده مقصر با مراجعه به پزشکی قانونی و مشخص شدن میزان دیه، گزارش پزشکی قانونی را به شرکت بیمه داده و تقاضای واریز دیه می‌کند.

تفاوت اصلی در این میان مبلغ دیه راننده مقصر است. مطابق قانون دیه راننده مقصر به نرخ روز نبوده و مطابق با مبلغ «تعهد حوادث راننده» در بیمه‌نامه است. البته با اتکا به رای وحدت رویه دیه راننده مقصر به نرخ روز بودن دیه راننده مقصر و حتی تعدد دیات او را می‌توان در برخی موارد در محاکم قضایی به اثبات رسانده و وصول کرد؛ بااین‌حال انجام این کار مستلزم داشتن یک وکیل تصادفات باتجربه و مسلط است.

ادامه مطلب  تماشای فیلم جدید Air با بازی بن افلک در فیلیمو

وکیل تصادفات

بهترین راه گرفتن دیه تصادف

برای وصول دیه تصادفات نیازی به وکیل تصادفات ندارید، مگر اینکه دیه شما سنگین بوده و یا مشمول تعدد دیات هستید؛ در این موارد، وصول کامل دیه نیازمند همراهی یک وکیل دیه تصادفات است. در بسیاری از موارد دیده‌شده است که از فردی که مشمول تعدد دیات شده است حتی تا مبلغ یک دیه در مراحل مختلف گرفتن دیه تصادف، نادیده گرفته شده است.

وکیل تصادفات سوبارش از مجموعه گروه وکلای حقوقی سوبارش، با به‌کارگیری برترین و باتجربه‌ترین وکلای تصادفات، بهترین مرکز برای به دست گرفتن پرونده دیه تصادف شما است. همین حالا و با جست‌وجوی کلمه «وکیل تصادفات سوبارش» در مرورگر خود، وارد وب‌سایت سوبارش شده و با تماس با مشاوران سوبارش، از شرایط پرونده خود مطلع شوید.

حتما ببینید

چگونه مته دریل برقی را عوض کنیم؟

چگونه مته دریل برقی را عوض کنیم؟

در هر پروژه‌ای که نیاز به استفاده از دریل دارید، یکی از اولین و مهم‌ترین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *