طرز تهیه زعفران دم کرده برای مرغ

طرز تهیه زعفران دم کرده برای مرغ

تهیه زعفران دم کرده نکاتی دارد که باید قبل از استفاده از آن بدانید. درست است که تهیه آن اصلا سخت نیست، اما زمانی که آن را بشناسید، زعفران رنگ بیشتری برمی گرداند.

زعفران در دسته گیاهان پیازدار قرار می گیرد. پیاز زعفران دارای پوشش قهوه ای رنگی است که از آنها محافظت می کند. پس از کاشت پیاز، گیاه شروع به رشد کرده و در نهایت شکوفا می شود. گل زعفران به رنگ بنفش و دارای شش گلبرگ است که از سه کلاله قرمز محافظت می کند.

این سه کلاله گران ترین ادویه دنیا یعنی زعفران را می سازند. این ماده رنگارنگ و معطر در پخت و پز برای افزودن طعم و رنگ به غذا در سراسر جهان استفاده می شود.

زعفران خاصیت ضد افسردگی دارد و به بهبود سلامت مجاری تنفسی، قلب، پوست و دستگاه گوارش کمک می کند و هوش را افزایش می دهد. معمولاً از این گیاه بارز و خوش طعم در آشپزی به صورت دم کرده استفاده می شود.

اما چگونه زعفران خوش رنگ و معطر را دم کنیم؟ سوال دیگری که بعد از دم کردن  زعفران مطرح می شود نحوه نگهداری زعفران دم شده تا استفاده بعدی است.

طرز تهیه زعفران دم کرده برای مرغ

در مرحله اول برای دم کردن زعفران بهتر است ابتدا زعفران را آسیاب کنید تا کاملا پودر شود. با این کار زعفران رنگ بهتری می دهد.

در مرحله دوم زعفران را می توانید به روش های مختلفی دم کنید. اگر می خواهید برای تهیه برنج زعفرانی از آن استفاده کنید، پودر زعفران را در فنجان یا قوری بریزید و مقداری آب جوش در آن بریزید.

ادامه مطلب  چگونه تلخی شیره انگور را بگیریم؟

فنجان را روی برنج دم کرده قرار دهید تا همزمان با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم بکشد. روش دیگر این است که زعفران را با آب جوش مخلوط کرده و در ظرف نشکن روی سماور قرار دهید تا به روش بن ماری دم بکشد. دم کردنم زعفران ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد.

طرز تهیه زعفران دم کرده برای مرغ 2

نکاتی در مورد زعفران دم کرده

لازم نیست زعفران را با شکر و قند آسیاب کنید زیرا در صورت انجام این کار زمان پخت زعفران افزایش می یابد.

برای رنگ بیشتر می توانید زعفران آسیاب شده را در لیوان ریخته و روی آن تکه ای یخ قرار دهید. بعد از آب شدن یخ روی آن آب جوش بریزید و کمی صبر کنید تا زعفران دم بکشد. با این روش زعفران رنگ بیشتری می دهد. توجه داشته باشید که این روش حرارت دادن زعفران نسبت به سایر روش ها زمان بیشتری می برد.

به مقدار آبی که داخل زعفران می ریزید دقت کنید. مقدار آبی که می ریزید نباید بیشتر از زعفران باشد. چون زعفران آبکی می شود.

سعی کنید زعفران را به مقدار لازم آسیاب کنید و اگر زعفران بیشتری آسیاب کردید در ظرف در بسته نگهداری کنید تا عطر خود را از دست ندهد.

اگر بیشتر از حد نیاز زعفران جوشانده اید، می توانید آن را در فریزر بگذارید و چند دقیقه قبل از مصرف آن را خارج کنید. همچنین می توانید آن را در ظرف شیشه ای دربسته در یخچال نگهداری کنید.

بهتر است آن را بیش از دو هفته در یخچال نگهداری نکنید. بیش از این زمان زعفران پخته شده بو و طعم خود را از دست می دهد.

ادامه مطلب  یخ خشک چیست و چگونه درست میشود؟

فیلم مناسب ترین روش دم کردن زعفران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *