سس یکی از چاشنی های محبوب است که در جهان موارد مصرف زیادی دارد وهمه مردم آن را دوست دارند. البته برای افزایش فروش و رسیدن به درآمد بالا باید به کیفیت وطعم آن هم دقت کرد.
این محصول غلظت بالایی دارد و طعم و عطر خاصی به انواع غذا ها، سالاد ها، میانوعدهها و…میدهد. کاربرد سس مایونز برای تهیه انواع غذاها و سالاد است، درحالی که سس کچاپ و گوجه فرنگی برای طعم دادن به غذاهای گوشتی، مورد استفاده قرار میگیرند .
خط تولید سس مایونز
شما باید در ابتدای شروع کار یک طرح مناسب برای راه اندازی خط تولید سس مایونز تهیه کنید. این طرح باید شامل ظرفیت تولید، تعداد افراد شاغل، سرمایه کل درگردش و سایر مسائل مالی، بحث های فنی، قیمت ماشین آلات، تاسیسات کارخانه، سوله وابعاد و… باشد.
بهتر است برای راهاندازی خط تولید سس مایونز، درابتدا فضای مناسب برای ساخت و محوطه سازی ساختمان را بررسی کنید.
فرایند اداری راه اندازی خط تولید سس مایونز
برای راهاندازی خط تولید انواع سس مایونز نیاز است تا در مرحله اول شما به اداره صنعت و معدن منطقه مورد نظر برای دریافت مجوز و انجام سایر اقدامات اداری مراجعه کنید.
در نظر داشته باشید در این زمان نیاز به ارائه یکسری مدارک میباشد که ممکن است بر اساس شهر شما یا به صورت سالیانه تغییر کند. شما موظف به ارائه تمامی مدارک هستید تا بتوانید مجوز راهاندازی خط تولید سس مایونز را دریافت کنید.
دریافت مجوز بهداشت وسیب سلامت
جهت تاسیس خط تولید سس مایونز، شما باید برای اخذ سیب سلامت و بقیه مجوزهای بهداشتی درشهرهای بزرگ به سازمان غذا و دارو و در شهرستانها به معاونت دارو منطقه مورد نظر مراجعه کنید.
به دلیل اینکه سسها مایع غلیظی هستند، در نتیجه برای پرکردن شیشه یا قوطی آنها باید از دستگاه پرکن مایعات غلیظ استفاده شود. به همین دلیل باید با توجه به مکانیزم دستگاه، از مدل پرکنهای سیلندر پیستونی و یا دستگاههای پرکن پمپی استفاده شود.
واحد دریافت مواد اولیه
واحد دریافت مواد اولیه یکی از مهمترین واحدها است که به دو بخش اصلی
- واحد دریافت روغن
- واحد دریافت سرکه
طبقهبندی میشود. در این فرآیند باید توجه داشت که روغن مورد نیاز برای تولید سس، به میزان مناسب و استاندارد تولید و تامین شود. همچنین باید ظرفیت هر واحد مشخص شده وماده اولیه در تولید سس مایونز که همان سرکه است، به طور کامل تامین شود.
علاوه بر این، باید با توجه به مقدارمواد مصرفی اولیه و مقدار ماندگاری آن، این واحد طراحی و راهاندازی شود.
در نهایت مواد اولیه که در تولید سس مایونز استفاده میشود، به اندازه مناسب و بر اساس میزان فروش، به دستگاه میکسر هموژنایزر انتقال می شود .
میکسر هموژنایزر
مواد اولیه تولید سس به میکسر هموژنایزر منتقل شده و مخزنهای جانبی آن با یکدیگر ترکیب و ذخیره می شوند؛ در این مرحله بر اساس فرمولاسیون خاص هر نوع سس، طی چند مرحله با هم ترکیب می شوند.
مثلا روغن که ۸۰ درصد ساختار سس مایونز است طی چهار مرحله و در هر کدام از مراحل به مقدار ۲۰ درصد به مخازن اصلی میکسر هموژنایزر اضافه می شود. در این مرحله بعد از اضافه کردن روغن، به ترتیب آب، نمک، شکر، تخم مرغ و در مرحله ی اصلی سرکه به مواد اضافه می شو. باید توجه داشته باشید تخم مرغ باید در اتاق مخصوص شکسته شود که امروزه به دلیل بو ومزه تخم مرغ از پودر تخم مرغ استفاده می شود. جهت خرید میکسر سس اینجا کلیک کنید.
مخزن ذخیره
بعد از مخلوط و میکس کردن ساختار سس مایونز در میکسر هموژنایزر، ترکیب مورد نظر به مخزن ذخیره منتقل میشود؛ در نهایت سس مایونز آماده شده به واحد پر کن، بسته بندی و لیبل زنی ارسال شده ودر آخر به بازار عرضه میشود.
CIP
یه طور خلاصه میتوانیم بگوییم CIP یک روش متداول برای تمیز کردن سطوح داخلی دستگاهها و تجهیزات کارخانهجات است که در ضدعفونی کردن فضای داخل مخازن مخصوصا در خط تولید سس نقش مهمی دارد.
برای CIP شدن واحد سس مایونز از یک سیستمCIP که شامل یک تانک برای سود، اسید و آب استرلیزه ویک خط ارسال است استفاده میکنند. همچنین بهرهمندی از دستگاهها و تجهیزات مناسب با کارایی و اندازه استاندارد نیز در سیستم شستشوی CIP اهمیت دارد.
مواد تشکیل دهنده ی سس مایونز
از مهمترین مواد تشکیل دهنده سس مایونز میتوانیم به روغن، شیرین کننده، امولسیفاید، مواد اسیدی، مواد نگهدارنده، صمغ، گلوتامات سدیم و…. اشاره کنیم. البته ممکن است مواد دیگری مانند برخی طعم دهندهها نیز برای تهیه این سس استفاده شود.
کنترل کیفیت
کیفیت سس مایونز از موارد مهم و ضروری به حساب میآید که نقش مهمی در جلب رضایت خریدار و بالا بردن فروش دارد. علاوه بر این سبب تضمین سلامت مصرف کننده میشود.
به همین منظور باید از مواد اولیه ی سالم و تازه استفاده شود تا سلامت خریداران حفظ گردد. در این زمینه از آزمونهای کنترل کیفیت برای گزینش مواد اولیه انجام میشود که هرکدام با روش مخصوص به خود انجام میشود.
نحوه ی بسته بندی سس مایونز
در مورد نحوه صحیح بسته بندی سس مایونز باید بگویبم که این محصول باید در ظرف مناسب که شکل مطلوبی نیز دارد، بسته بندی شود که مدت نگهداری آن افزایش پیدا کند و قبل از رسیدن به دست مشتری خراب نشود .
در زمان بسته بندی سس مایونز باید موارد زیر روی شیشه آن درج شوند:
- نام فرآورده
- نام و نشان تولید کننده
- ذکر نام مواد تشکیل دهنده
- شماره پروانه از وزارت بهداشت
- شماره و سری ساخت
- تاریخ و روز تولید
- تاریخ انقضا
- شرایط نگهداری و وزن آن
خط تولید سس کچاپ
سس کچاپ که همان سس قرمز است از گوجه فرنگی های رسیده به دست می آید. این محصول جزیی از چاشنی های پر طرفدار در جهان و کشور ایران است که به غذا ها طعم و مزه لذیذی میدهد.
در تهیه ی سس کچاپ از مواد اولیهای مانند شکر، گوجه فرنگی، فلفل، سرکه، پیاز، نشاسته و…استفاده میشود. سسهای کچاپ در انواع بسته بندی و برند های مختلف تولید می شود که طعم بسیار خوبی داشته و اصلیترین موارد استفاده آنها برای انواع فست فودها، خورشت و تنقلات کاربرد دارد .
مراحل تولید سس کچاپ
در کارخانجات تولید انواع سس کچاپ دارای مراحل مختلفی است که در ادامه آنها را به طور مختصر معرفی میکنیم:
- در مرحله ی اول گوجهها به خوبی شسته شده و پوست آنها به وسیله ی دستگاه سورتینگ جدا می شود.
- سپس تخم گوجه ها و قسمتهای خراب آنها جدا می شوند.
- برای تولید سس ابتدا باید اقدام به پختن گوجهها با دمای استاندارد کرد، سپس به آنها مواد و ادویههای مخصوص اضافه میشود. در ادامه بعد از پخت و غلیظ شدن سس، باید در شرایط اتمسفریک در دمای ۹۳ درجه سلیوس، حرارت یبینند.
- در مرحله بعد سسهای گوجه را بسته بندی کرده و وارد دستگاه یا ستوریزاسیون تونلی میکنند و بعد در دستگاه، درب گذاری صورت می گیرد.
- مرحله آخر سس گوجه فرنگی بسته بندی شده را لیبل زنی وتاریخ زنی و…می کنند و محصول نهایی راهی بازار می شود.
در نظر داشته باشید برای اطمینان از رعایت استانداردها، سس کچاپ باید به مدت ۲ هفته در انبار قرنطینه شود.
مواد مورد نیاز بسته بندی سس کچاپ
برای بسته بندی سس کچاپ از لوازم و تجهیزات مختلفی استفاده میشود؛ برای مثال ورق پلی اتیلن، سلفون پلی اتیلن، پلی استر آلومینیوم و…. از مهمترین لوازم بسته بندی سس یکنفره است. همچنین از انواع قوطی پلاستیکی و شیشهای جهت بسته بندی سسهای چند نفره و بزرگتر استفاده میکنند.
دستگاه های مورد نیاز خط تولید سس گوجه فرنگی
در حال حاضر در خط تولید سس گوجه فرنگی از دستگاههای مختلفی استفاده میشود که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
- دستگاه سورتینگ، تمام استنلس استیل
- دستگاه شست و شو گوجه پس از جدا سازی مواد آلوده
- دستگاه خرد کن در مدلهای حلزونی و تمام استیل است
- دستگاه هات بریک
- دستگاه پالپر
- مخزن آب گوجه که حدودا ۳۰۰۰ لیتر است
- دیگ پخت و غلیظ کننده
- منبع ذخیره رب گوجه
- پاستوریزاتور
- مخزن همزن رب و نمک که ظرفیت آن ۱۰۰۰ لیتر میکسردار
- دستگاه پر کن مایعات قوطی و شیشه
- درب بندی قوطی اتوماتیک
- تاریخ زن حرارتی برروی قوطی های فلز و…
هزینه راه اندازی خط تولید سس کچاپ
اطلاع از هزینه راه اندازی خط تولید سس کچاپ اهمیت زیادی دارد؛ قیمت اینکار بستگی به ماشین آلات، تاسیسات وخدمات دارد ولی هزینه ی خاصی در این زمینه پیش بینی نشده است . جهت اطلاع بیشتر با کارشناسان مجموعه رادان ماشین تماس بگیرید.
آدرس: تهران، کیلومتر ۱۹ جاده مخصوص، بعد از سه راه سنگی، نبش کوچه فجر، شماره ۸، مجتمع ایرانیان، طبقه سوم، واحد ۳۲۹
مشاوران فروش: ۰۹۱۲۰۵۵۰۸۹۵
بخاطر داشته باشید برای راه اندازی کارگاه یا کارخانه سس کچاپ باید بهترین و مناسبترین دستگاهها و تجهیزات را خریداری کنید تا پس از گذشت مدتی مشکل فنی برای دستگاهها و خسارات مالی برای شما ایجاد نشود. رادان ماشین عرضه کننده دستگاههایی با راندمان و کیفیت بالا میباشد.
سخن پایانی
در این قسمت اطلاعات مهم و ضروری در مورد راهاندازی خط تولید سس مایونز و سس کچاپ در اختیار شما قرار گرفت که با مطالعه آنها میتوانید به راحتی اقدام به را اندازی این خط تولید کرده و انواع سس مایونز و کچاپ را با کیفیت عالی تولید کنید.