این محصول که نامش به اشتباه توسط کریستف کلمب به دلیل طعم و مزه تلخ آن فلفل نامیده شد، گیاه یک ساله ای با گلبرگ سفید و ساقه های سفت می باشد. فلفل قرمز و سیاه کمی مزه تلخ و تندی دارد رنگ های دیگر این محصول شیرین می باشند و در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرند.
این محصول سرشار از ویتامین c است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن و برای جلوگیری از سرماخوردگی بسیار موثر می باشد. در طب سنتی دارای طبع گرم و خشک شناخته می شود و به همین دلیل مصرف آن از طرف پزشکان نیز بسیار تاکید می شود.
بهتر است بدانید طعم این محصولات متفتوت بوده و به صورت قیمت فلفل دلمه ای تلخ نیز مود است برای تشخیص مزه آنها به جز رنگ، راه حل دیگری نیز پیشنهاد می شود به این صورت که در قسمت پایینی آن ها برجستگی هایی وجود دارد که فلفل ها را با شناخت این برجستگی ها به دو نوع نر و ماده تقسیم می کنند.
فلفل های نر 3 برجستگی و تخم کمتری دارند و مزه آنها کمی تلخ و تند می باشد که در پخت و پز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. فلفل های ماده دارای 4 برجستگی و تخم بیشتری می باشند و طعم بسیار شیرینی دارند و از آن برای خام خواری یا استفاده در انواع سالاد ها استفاده می شود.
فلفل دلمه ای تراریخته
امروزه با افزایش علم و تکنولوژی نوع دیگری از فلفل دلمه ای کشت می شود که ارگانیک نبوده و با تغییر ساختار ژنتیک تولید می شود و به آن فلفل دلمه ای تراریخته می گویند این فلفل با گونه اصلی خود تفاوتهایی دارد در واقع مهندسان کشاورزی با دستکاری ژنها این محصول را تولید می کنند در واقع برای عملکرد و رشد بهتر گیاه و مقاومت آن در برابر انواع آفات، مهندسین ژنتیکی به گیاه اصلی و اولیه ژنهای گوناگونی تزریق می کنند که با این عمل گیاهی جدید ایجاد می شود که هم سریع تر رشد کرده و هم ظاهری بسیار زیبا و مشتری پسند دارد.
که این امر سبب فروش و سوددهی بیشتر می شود اما بعضی از کارشناسان فلفل دلمه ای تراریخته را نقض می کنند چون به اعتقاد آنها گیاه باید به صورت طبیعی رشد و نمو کند نه اینکه با ژنهایی که توسط بشر به آن تزریق می گردد این افراد معتقدند مزه فلفل دلمه ای تراریخته با مزه فلفل شمشیری ارگانیک و غیر تراریخته فرق دارد و خواص و فواید فلفل تراریخته کمتر است در واقع این دانشمندان معتقدند فلفل دلمه ای رنگی طبیعی نیستند و تراریخته هستند.
از نظر آنها فلفل دلمه ای سبز تحت تاثیر ژنهای مختلف تغییر رنگ می دهد و از این رو فلفل دلمه ای با رنگهای متنوع به وجود می آید برخی از متخصصان اعتقاد دارند که این فلفل دلمه ای تراریخته برای سلامتی انسان مضر است ولی بعضی دیگر این نظریه را رد می کنند در واقع در این مورد نظریه علمی و اثبات شده ای وجود ندارد.
فلفل دلمه ای یزد
گروه سبزیجات انواع مختلفی از محصولات را در برمی گیرد که فلفل قرمز هم جزو آنها است که در دو نوع قلمی و دلمه ای موجود است و انواع دلمه ای آن بسیار پر تنوع می باشند.
طبیعی است که همه با ظاهر فلفل دلمه ای یزد و رنگهای آن آشنا هستیم اما کمتر کسی نسبت به مزایای آن با اطلاع است و اگر آگاهی نسبت به فواید فلفل دلمه ای در بین مصرف کنندگان افزایش پیدا کند به طور قطعی بازار خرید آن با تقاضای بیشتری از سوی مصرف کنندگان مواجه خواهد شد.
فلفلهای دلمه ای در دو پایه نر و ماده موجود هستند که مزه آنها با هم کاملا فرق دارد به طوری که فلفلهای نر که در قسمت انتهایی خود سه برجستگی دارند دارای مزه تندی هستند اما انواع ماده دارای طعم شیرین تری هستند با اینکه هسته های بیشتری را درون خود جای داده اند.
بهتر است به این نکته توجخ داشته باشید که فلفل دلمه ای یزد در شرایط ارگانیک تولید می گردد و ارزش غذایی بالایی دارد زیرا مواد مغذی مهم نظیر مواد معدنی و ویتامینها در ترکیب آن بی شمار هستند.
طبع فلفل دلمه در رنگهای متنوع آن گرم است و از این نظر بهترین انتخاب برای افراد سرد مزاج محسوب می شود و مصرف آن می تواند خیلی از مشکلات را از این افراد دور کند اما به خاطر بهره بردن از خواص فلفل هرگز نباید آن را بیش از حد استفاده کرد زیرا در این صورت می تواند باعث ایجاد عوارض مختلف شود.
لازم است بدانید که فلفلهای رنگی همگی حاصل نوع رسیده فلفل سبز هستند که در گذر زمان بر روی بوته گیاه فلفل رنگ آنها تغییر پیدا می کند و به رنگهای نارنجی و زرد و قرمز تبدیل می شوند.