کیست درموئید؛ عامل خاموش نازایی
کیست درموئید که در تخمدان بهوجود میآید، از انواع کیستهای جنینی میباشد که در حالت خوشخیم خود، خطرات خاصی ندارد. اما بهدلیل حالت کیسهای این نوع کیستها و قابلیت جایگیری مادههای لغزنده مخاطی، خون، مو، چربی، پوست، ناخن و… در آن، میتواند شرایط پیچیدهتری را پیدا کرده و سلامتی بانوان را تهدید کند. نکته حائز اهمیت اینجا است که کیست درموئید تخمدان، فاقد علائم مشخص و همیشگی است. بهطوریکه در بسیاری از موارد، این عارضه بهشکل اتفاقی در بانوان تشخیص داده میشود. بایستی اشاره داشت که کیستهای درموئید تخمدان با اندازه ۲ الی ۳ سانتیمتر، غالباَ خطرهای خاصی را به همراه ندارند. این در حالی است که با افزایش ابعاد آنها، بایستی جدیت بیشتری را برای درمان این عارضه به خرج داد.
علائم ابتلا به کیست درموئید تخمدان
بهیاد داشته باشید که اکثر بانوان، علائم خاصی از درد و ابتلا به کیست درموئید تخمدان را در خود احساس نخواهند کرد. با این حال بهمنظور جلوگیری از خطرات احتمالی این عارضه، چنانچه بانوان دارای علائم زیر باشند، بایستی به یک متخصص زنان و زایمان حرفهای نظیر خانم دکتر بیتا زلالی مراجعه نمایند:
-
احساس سنگینی وجود نوعی توده در تخمدانها
-
خونریزی غیرنرمال رحم بانوان
-
احساس درد مزمن در زیر شکم
-
دردهای شدید در مدت زمان قاعدگی
-
وجود درد شدید در نواحی لگن
-
انجام بیش از حد ادرار و تمایل به این عمل
-
داشتن درد غیرطبیعی هنگام برقراری روابط جنسی.
ذکر این نکته الزامی است که با افزایش ابعاد کیست درموئید تخمدان در بدن، بانوان نشانههای بیشتری را از وجود این کیست در بدن خود حس میکنند. غالباَ شرایط بدن هر فرد و ابعاد و نوع کیست وی، متفاوت است. از همین رو، معمولاَ بانوان با علائم مختلف و متفاوتی به پزشکان زنان و زایمان رجوع میکنند.
خطرات کیست درموئید
در بررسی خطرات و اهمیت درمان کیست درموئید، بایستی گفت که این کیستها غالباَ خوشخیم هستند و خطرات خاصی ندارند. اما بهمنظور جلوگیری از حاد شدن وضعیت کیست و ایمنسازی شرایط بارداری بانوان، بایستی درمان این عارضه را جدی گرفت. از جمله خطرات کیستهای درموئید میتوان به پارامترهای زیر اشاره داشت:
-
سرعت رشد بالا و ایجاد سرطان: کیستهایی که از سرعت رشد زیادی برخوردار هستند، قابلیت تبدیل به سرطان را دارند. البته لازم بهذکر است که در ۹۸% از موارد، کیستهای درموئید قابلیت سرطانی شدن را نخواهند داشت.
-
سرطان scc: همواره پوستهای موجود در حالت کیسهای کیست درموئید، میتواند آنها را به سمت تبدیل به سرطان سلول سنگفرشی سوق دهد!
-
چسبندگی شکمی: گاهاَ کیستهای درموئید دچار پارگی میشوند. در نتیجه کلیه مایعات مخاطی و لغزنده و چربیهای درون کیستها در سطح شکم جاری میشود و سبب چسبندگی شکم میگردند.
-
پیچ خوردن کیستها: یکی از حالتهای حاد است که میتواند موجب عفونتهای خطرناکی شود. همچنین در پی پیچ خوردگی کیستهای درموئید، احتمال نکروز نیز افزایش مییابد. با بروز چنین شرایطی، پزشکان حرفهای زنان و زایمان سریعاَ دستور به انجام جراحی لاپاراسکوپی میدهند.
بهطورکلی افراد با سن بیش از ۴۳ تا ۴۵ سال و بانوانی که دارای تودههای تخمدان بزرگتری هستند، بایستی وجود این نوع از کیستها را جدیتری بگیرند.
کیست درموئید و خطرات نازایی
انواع کیست درموئید (بهخصوص در ابعاد بزرگشان)، از مهمترین عوامل ناباروری و سقط جنین بهشمار میروند. غالباَ پیشنهاد میشود که بانوان پیش از بارداری، وضعیت تخمدانهای خود را چک کنند. با این حال اگر در طی دوران حمل جنین (بارداری)، وجود این کیستها محرز شود، بایستی تحت نظر پزشک متخصص تدابیر خاصی برای بانوی باردار اندیشیده شود تا کیستهای درموئید ایجادشده، لطمهای را به فرآیند رشد جنین وارد نکنند. نهایتاَ اگر شرایط کیست حاد باشد و پزشک روی تخلیه آن اصرار داشته باشد، ۳ ماهه دوم بارداری فرصت خوبی برای انجام جراحی لاپاراسکوپی محسوب میشود.
تشخیص کیستهای درموئید چگونه است؟
برخلاف برخی از تبلیغات غیرواقعی، تشخیص کیست درموئید با نمونهگیری و بررسی نمونههای آزمایشگاهی ناممکن است. بنابراین برای تشخیص حتمی و مطمئن این نوع کیستها، بایستی بیمار به انجام آزمایش سونوگرافی اقدام کند. البته با روش بیوپسی آندومتر نیز میتوان به پاسخهای مناسبی برای وجود یا عدم وجود کیستهای درموئید دست یافت.
درمان کیست درموئید با عمل لاپاراسکوپی
بهمنظور درمان کیست درموئید، بایستی تخمدانهای بانوان بیمار را از وجود این تودهها خالی نمود. بنابراین برای فرآیند تخلیه، پزشکان به سراغ یکی از دو روش زیر میروند:
-
عمل باز
-
جراحی لاپاراسکوپی.
عمل باز کیست درموئید، گاهی میتواند به تخمدان بانوان آسیبهایی وارد نماید. ضمن اینکه بعد از عمل باز، دوره نقاهت آن نیز طولانیتر و پردردتر خواهد بود و احتمال ایجاد عفونت افزایش مییابد. در سوی مقابل اما، جراحی لاپاراسکوپی هیچگونه خطری را برای تخمدان زنان به همراه نخواهد داشت. علاوه بر این، دوران نقاهت جراحی لاپاراسکوپی کوتاهتر بوده و اصطلاحاَ بانوان پس از عمل، سریعتر سرپا خواهند شد. طی عمل لاپاراسکوپی، شکم بیمار با کربن دیاکسید پر خواهد شد. سپس برشهای بسیار کوچکی روی شکم (در نواحی استقرار تخمدان) زده میشود. از طریق همین برشهای کوچک، پزشکان قطعه لاپاراسکوپ را وارد تخمدانهای بانوان میکنند و کیست را تخلیه مینمایند.
یکی از نکات مشترک عمل باز و جراحی لاپاراسکوپی، مدت زمان انجام آنها است. چنانکه هر دو عمل، حدوداَ بین ۶۰ الی ۱۲۰ دقیقه طول خواهد کشید. بهطور کلی تا به امروز، برطرفسازی کیست درموئید با دارو امکانپذیر نبوده است و حتماَ برای درمان آن، باید عمل جراحی انجام شود.
درمان نازایی در بهترین کلینیک پزشکی تهران
جهت رفع مشکلات جسمی بانوان، اعم از موارد مربوط به نازایی و یا عارضههای رحمی و کیست درموئید، انتخاب یک پزشک متخصص بسیار راهگشا خواهد بود. علاوه بر این پارامتر، حضور در یک کلینیک مجهز به جدیدترین و حرفهایترین تجهیزات تشخیصی-درمانی، قطعاَ میتواند کمک زیادی به بازیابی سریع سلامت بانوان کند. در همین رابطه، دکتر بیتا زلالی با ثبت سوابق درخشان متعدد در کارنامه خود، بهعنوان یکی از مجربترین متخصصان زنان و زایمان ایران شناخته میشود. کلینیک پزشکی و زیبایی «دکتر بیتا زلالی» با در اختیار داشتن بهروزترین تجهیزات تشخیصی-درمانی، امروزه قابلیت ارائه خدمات گستردهای را به بانوان گرامی دارد که عبارتاند از:
-
رفع زگیل پوستی با لیزر مونالیزا
-
درمان زگیل تناسلی با پلاسما pen
-
درمان بیاختیاری ادرار بانوان
-
درمان نازایی با انواع روشهای درمانی: تجویز دارو، آیویاف، prp تخمدانها، تزریق سلولهای بنیادی، آییوآی و غیره.
-
DBD پلاسما
-
کولپوسکوپی
-
تزریق ژل به واژن
-
تزریق چربی به واژن
-
تایتنینگ
-
وایتنینگ
-
لابیاپلاستی با لیزر مونالیزا
-
لیزر RF
-
جوانسازی واژن
-
درمان واژینیسموس
-
تشخیص سرطان دهانه رحم و درمان افتادگی رحم
-
درمان زخم دهانه رحم
-
رفع مشکل بارداری خارج از رحم
-
عمل میومهای رحمی
-
برطرفسازی مشکل نامنظم بودن قاعدگی
-
پیآرپی تخمدانها
-
انجام انواع آزمایشهای سونوگرافی، پاپ اسمیر، تعیین جنسیت و غیره.
-
جراحی لاپاراسکوپی کیستهای درموئید
-
رفع ترکهای پوستی.
با توجه به خدمات مذکور، بهمنظور دریافت نوبت آنلاین و حضوری کلینیک دکتر بیتا زلالی، میتوانید از راههای ارتباطی زیر بهره بگیرید.
مطب تهران: سعادت آباد، میدان کتاب به سمت سرو غربی، جنب بانک آینده، ساختمان نگین سرو. (سه شنبه، چهارشنبه و پنج شنبه)
تلفن: ۰۹۱۲۶۱۷۶۹۱۷٫
کلینیک اندیمشک خوزستان: خیابان امام خمینی، بین مسجد علی ابن ابی طالب و رادیولوژی دکتر اسپید، محل سابق دفترخانه رودبندی، پلاک ۱۶۴ (شنبه، یکشنبه و دوشنبه)
تلفنهای تماس: ۰۶۱۴۲۶۴۱۵۱۱؛ ۰۹۳۶۱۱۲۵۳۲۲؛ ۰۹۳۶۲۲۷۱۸۵۰٫