روش نگهداری سیب
پاییز فصل برداشت سیب و بهترین زمان برای لذت بردن از این میوه پاییزی است. برای تازه نگه داشتن سیب از لحظه خرید میوه تا نگهداری آن در منزل نکاتی وجود دارد که باید رعایت شود.
نحوه نگهداری سیب در خانه
قبل از خرید میوه به رسیده بودن آن توجه کنید
سیب ها حتی پس از چیدن نیز می رسند. به خصوص زمانی که در دمای اتاق نگهداری شود. اگر می خواهید این میوه عمر طولانی داشته باشد، هنگام خرید مطمئن شوید که خیلی رسیده نباشد. بنابراین باید کمی سفت تر باشد و هیچ لکه ای روی آن نباشد.
میوه ها و سبزیجات را کنار هم قرار ندهید
با رسیدن سیب، گاز اتیلن تولید میکند که باعث میشود میوههای اطرافشان بیشتر برسد. سعی کنید میوه هایی که گاز اتیلن تولید می کنند را از سبزیجاتی که به این گاز حساس هستند دور نگه دارید. مانند کلم بروکلی و گل کلم.
ماندگاری سیب در یخچال بیشتر است
نگهداری سیب در یک مکان خنک و تاریک باعث ترد و تازگی آنها می شود. بهترین مکان برای نگهداری سیب در کشوهای خشک یخچال و در کیسه های پلاستیکی جداگانه است. گاهی آنها را با یک پارچه خیس قرار دهید تا رطوبت خود را از دست ندهند.
نگهداری سیب تازه در یخچال
سیب یکی از میوه هایی است که می تواند برای مدت طولانی در یخچال تازه بماند. البته با توجه به اینکه سیب ها باید با هم فاصله داشته باشند و با هم تماس نداشته باشند. برای این کار می توانید سیب ها را در روزنامه بپیچید.
برای جلوگیری از سیاه شدن سیب از آب لیمو استفاده کنید
وقتی یک سیب را از وسط نصف کنید، به سرعت سیاه می شود. زیرا اکسیژن وارد بافت های گیاه می شود و باعث تولید آنزیم هایی در میوه می شود که منجر به اکسیداسیون میوه می شود. اگر می خواهید از سیاه شدن سیب جلوگیری کنید، مقداری آبلیمو روی آن بگذارید تا رنگ میوه دیرتر تغییر کند.
سیب ها را در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
انواع میوه ها را جداگانه نگهداری کنید. برخی از میوه ها گازی به نام اتیلن منتشر می کنند که باعث می شود میوه های دیگر زودتر رسیده و در نتیجه زودتر پوسیده شوند.
نحوه نگهداری سیب برای مدت طولانی در خانه:
جعبه ها و خاک اره نیز می توانند گزینه هایی برای نگهداری میوه باشند. تراشه ها باید از چوب سخت باشند. اگر هیچ کدام از اینها وجود نداشته باشد، پوست پیاز، برگ خشخاش و حتی خزه خشک می شود. هر لایه میوه در جعبه باید پودر شود و میوه برای مدت طولانی خراب نمی شود.
نحوه نگهداری سیب در پلی اتیلن
این روش ثابت کرده است که بهترین است. پلی اتیلن به محصول اجازه می دهد تا قند و طعم خود را برای مدت طولانی تری به دلیل تبادل گاز کندتر حفظ کند. معمولاً برای چنین انباری از کیسه های پلاستیکی استفاده می شود. آنها بیش از ۴ کیلوگرم سیب ندارند. سپس سوراخ هایی ایجاد می کنند تا میوه ها هوای تازه نگیرند و پوسیده نشوند. شرایط دمایی در محدوده -۱ تا +۴ درجه سانتیگراد حفظ می شود.
برای راحتی، می توانید از پالت یا مقوای ضخیم استفاده کنید. سیب ها در آنجا قرار می گیرند و همه چیز در یک کیسه پلاستیکی قرار می گیرد.
نگهداری تکه های سیب در آب نمک
سیب های ورقه شده به عنوان میان وعده یا سالاد خوب هستند، اما لکه های قهوه ای آن جذاب نیستند. برش های باقی مانده را در یک کاسه آب نمک سرد قرار دهید تا از اکسیده شدن جلوگیری شود (اما نه بیشتر از ½ قاشق چای خوری نمک در هر لیتر آب، در غیر این صورت میوه ها طعمی ندارند). پس از پنج دقیقه، برش های خود را خشک کنید و در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.
برای داشتن سیب در اواخر بهار و اوایل تابستان از آنها به صورت خشک استفاده کنید، حتی می توانید برای چای استفاده کنید.
نحوه نگهداری سیب در انبار:
برای اینکه میوه ها در فصل سرد با کیفیت و خوش طعم باقی بمانند، انواع زمستانی مورد نیاز است. آنها به مدت چهار تا هفت ماه در دمای ۰ درجه سانتیگراد نگهداری می شوند (همبستگی می تواند از ۴ تا ۴ درجه سانتیگراد باشد). گونه های پاییزی طعم خود را در دمای ۰ درجه سانتی گراد به مدت دو ماه حفظ می کنند.
میوه های دارای لکه یا سطح آسیب دیده نباید برای نگهداری استفاده شوند. این به این دلیل است که سرعت آن بیشتر است. می توانید آنها را خشک کنید و در زمستان یک کمپوت خوشمزه تهیه کنید.
بازرسی و حذف سیب های آسیب دیده.
قرنطینه – میوه ها در یک مکان خنک، در هر ظرفی قرار دارند. دو تا سه هفته طول می کشد.
ممکن است پس از قرنطینه در میوه “خوب” عیب ظاهر شود.
بسته بندی سیب برای نگهداری
محل نگهداری سیب:
انبار، انباری و حتی بالکن مناسب برای انبار. نکته اصلی این است که دمای مطلوب را حفظ کنید تا محصول ناپدید نشود یا برعکس. انتخاب محل به میزان برداشت نیز بستگی دارد. اگر مقدار مناسب میوه در صدها کیلو داشته باشید، این امکان با یک انبار جداگانه وجود دارد.
اما برای زمستان آن را خوب گرم کنید و ظرف سیب را روی پالت قرار دهید تا میوه ته آن باقی نماند.
دمای مناسب برای “نگهداری سیب” در انبار:
در دمای بالا، میوه ها مقدار زیادی اتیلن آزاد می کنند. این منجر به این واقعیت می شود که آنها زودرس خراب می شوند. بنابراین دمای تا +۴ درجه سانتیگراد بهینه خواهد بود. اما سرما هم اثر مضری دارد. حداقل دمای نگهداری – ۱ درجه سانتیگراد، رطوبت باید بالا باشد. رطوبت نسبی هوا ۸۵-۹۵ درصد است.
انواع انبارهای نگهداری سیب (یخچال)
انبارهای مورد استفاده برای نگهداری سیب را می توان به سه گروه زیر تقسیم کرد:
۱- نگهداری و کنسرو کردن سیب به روش سنتی روستایی
این انبارها برای مناطق سردسیر با زمستان های سرد مناسب هستند، زیرا محیط نگهداری نیاز به سرد نگه داشتن بدون کمک دستگاه های برودتی دارد.
این گونه انبارها عمدتاً در مناطق روستایی و باغ های خصوصی در کشورهای کمتر توسعه یافته وجود دارد، حتی در برخی مناطق دورافتاده اروپا و آمریکا، این نوع سردخانه ها با تغییرات متعددی مورد استفاده قرار می گیرند.
۲- نگهداری و کنسرو کردن سیب در سردخانه های مدرن
این سردخانه ها به انبارهایی اطلاق می شود که مجهز به دستگاه ها و ماشین آلات مدرن برای خنک سازی هوای انبار هستند.
چنین انبارهایی لزوماً نباید در مناطق سرد ساخته شوند، زیرا دستگاه های خنک کننده قادر خواهند بود هوای انبار را در هر سطح و درجه ای که لازم است حفظ کنند.
۳- نگهداری و نگهداری سیب در انبارهای مجهز به سیستم کنترل
سردخانه ها علاوه بر کنترل دمای داخل انبار و کاهش آن به حد مطلوب، میزان گازهای جوی انبار را نیز تنظیم می کنند. گاز اتیلن و البته اکسیژن و نیتروژن (هوا) که می توان در یک نسبت خاصی از هر کدام برای هر نوع میوه و هر رقمی که توسط تحقیقات علمی تعیین می شود و میوه را می توان برای مدت طولانی تری در بهترین کیفیت نگهداری کرد.
این نوع یخچال ها را یخچال های با اتمسفر کنترل شده می نامند که با علامت اختصاری CA مشخص می شود.