درمان غیر دارویی آرتروز

درمان غیر دارویی آرتروز: معرفی بهترین درمان آرتروز بدون دارو

آرتروز شایع ترین آرتریت همان بیماری تجزیه مفاصل است که در مفاصل مهم بدن مثل زانو، لگن، دست و ستون فقرات رخ می دهد. درست است که بیماران مبتلا به آرتروز باید به سراغ روشهای درمانی کلینیکی بروند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند. اما راهکارهای درمان غیر دارویی آرتروز وجود دارد که باعث می شود در کنار درمانهای دارویی بیمار از کیفیت زندگی بالاتری برخوردار باشد، البته این درمانها هرگز جایگزین درمان دارویی نیستند. از مهم ترین راهکارهای درمان آرتروز بدون دارو می توان به فیزیوتراپی، کاهش وزن، مدیتیشن و مکمل های دارویی اشاره کرد.

 

فیزیوتراپی و ورزش

ناتوانی و درد ناشی از آرتروز به معنای انزوا و گوشه نشینی برای بیماران مبتلا به آرتروز نیست، بلکه کاملا برعکس، این بیماران به تحرک کافی نیاز دارند. جلسات منظم فیزیوتراپی زانو و برنامه های ورزشی مناسب می تواند به طور قابل توجهی درد آرتریت را کاهش دهد. فیزیوتراپیست ها می توانند افراد را در انجام تمریناتی راهنمایی کنند که عضلات اطراف مفاصل آسیب دیده را تقویت می کند، انعطاف پذیری را بهبود می بخشد و عملکرد کلی مفصل را بهبود می بخشد.

استفاده از وسایل کمکی می تواند به افراد مبتلا به آرتریت کمک کند تا فعالیت های روزانه خود را با درد و فشار کمتری روی مفاصل خود انجام دهند. وسایلی مانند عصا، واکرها و ابزارهای کمکی می توانند منجر به کاهش فشار بر مفصل زانو شوند.

درمان با کمپرس سرد و گرم

استفاده متناوب از کمپرس سرد و گرم در مفاصل آسیب دیده می تواند به طور موقت درد آرتروز را تسکین دهد. کمپرس های گرم یا پدهای گرم کننده می توانند به آرامش عضلات و افزایش جریان خون کمک کنند، در حالی که کمپرس های سرد می توانند التهاب را کاهش داده و ناحیه را بی حس کنند.

ادامه مطلب  داروخانه سرسون: مشاوره رایگان و تخصصی توسط کارشناسان متخصص

کاهش وزن؛ اولین درمان غیر جراحی آرتروز

کاهش فشار بر مفاصل به معنای کاهش سرعت پیشرفت بیماری است، پس وزن خود را کاهش دهید. حفظ تناسب اندام برای افراد مبتلا به آرتروز بسیار مهم است، زیرا اضافه وزن فشار بیشتری بر مفاصل وارد می کند و منجر به افزایش درد و ناراحتی می شود. از این رو این بیماران باید ضمن پیروی از سالم خواری به فکر کاهش وزن نیز باشند.

تکنیک های ذهن آگاهی

اضطراب روند تشدید بیماری آرتروز را افزایش می دهد. پس هر فعالیتی که به کاهش استرس کمک می کند در کنترل و تسکین آرتروز نیز نقش دارد. از این رو، تمرین تکنیک‌های ذهن و بدن مانند مدیتیشن، تمرین‌های تنفس عمیق و تصویرسازی می‌تواند به افراد در مدیریت درد آرتروز کمک کند. این تکنیک ها همچنین می توانند کیفیت خواب را بهبود بخشند که برای سلامت کلی و مدیریت درد ضروری است.

تکنیک های ذهن آگاهی یکی از راهکارهای درمان غیر دارویی آرتروز

طب سوزنی؛ درمان آرتروز بدون دارو

طب سوزنی، یک روش درمانی باستانی در چین است که شامل وارد کردن سوزن های نازک در نقاط خاصی از بدن است. بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز کاهش درد و بهبود عملکرد مفاصل را پس از جلسات طب سوزنی گزارش کرده اند. با این حال، مهم است که قبل از انجام این درمان با یک متخصص طب سوزنی واجد شرایط مشورت کنید و آنها را در مورد شرایط خاص خود مطلع کنید.

استفاده از زانوبندهای درمانی

زانوبندها در دو دسته زانوبندهای تسکین دهنده درد و زانوبندهای درمانی قرار می گیرند. زانوبندهای تسکین دهنده درواقع همان زانوبندهای کشی و انواع پیشرفته تری از آن هستند که صرفا با فشرده سازی ناحیه منجر به کنترل درد می شوند. اما زانوبندهای درمانی با دارا بودن تکنولوژی های خاص می توانند بر روند پیشرفت بیماری تاثیر بگذارند. به عنوان مثال زانوبند زاپیامکس که دارای ترکیبی از ۳ تکنولوژی امواج اولتراسوند، مادون قرمز و پالس های الکتریکی است با تحریک بافت آسیب دیده، افزایش اکسیژن رسانی و خونرسانی منجر به تسکین و ترمیم بافت آسیب دیده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول به آدرس زیر مراجعه کنید.

ادامه مطلب  دندانپزشکی اقساطی در اصفهان با پوشش بیمه

https://teblineshop.com/product/zapiamax/

استفاده از زانوبند زاپیامکس برای کنترل آرتروز زانو

مصرف مکمل برای درمان آرتروز

مکمل ها در کنترل بیماری آرتروز نقش مهمی دارند. به عنوان مثال، اثرات درمانی ترکیب گلوکوزامین و کندروتین در کاهش سرعت پیشرفت بیماری آرتروز اثبات شده است. دیگر مکمل های ضروری برای بیماران مبتلا به آرتروز شامل موارد زیر است:

  • روغن ماهی: حاوی مقادیر بالایی از امگا ۳ و اسیدهای چرب DHA و EPA است که در کاهش التهاب نقش دارد.
  • ویتامین D: منجر به تقویت استخوانها می شود.
  • مکمل MSM: ترکیبی که در سبزیجات و میوه های سبز یافت می شود منجر به ترمیم بافت ها شده و خواص ضدالتهاب دارد.
  • پیکنوژنول: عصاره پوست درخت کاج دارای خواص ضدالتهاب است.
  • SAMe: برخی تحقیقات نشان می دهد که این مکمل ها ممکن است اثراتی مشابه با داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی داشته باشند.
  • مکمل زردچوبه: کورکومین موجود در آن دارای خواص ضدالتهاب و ضد روماتیسم است.
  • عصاره آووکادو: مواد التهابی که منجر به تجزیه غضروف می شود را مسدود می کند.
  • پوست درخت بید: از آن برای تهیه اسید سالیسیک یا آسپرین استفاده می شود و به همین دلیل دارای خواص ضدالتهاب و ضد درد است.
  • کلاژن: در ساختار غضروف وجود دارد که انسجام و عملکرد غضروف را افزایش می دهد.

بیماران مبتلا به آرتروز باید همیشه تحت نظر پزشک معالج باشند و به هیچ وجه نباید داروهای خود را قطع کنند و یا جایگزین طبیعی برای آن بیابند. اما با این حال درمان غیر دارویی آرتروز شامل روش های مکمل و خانگی است که بیمار بهتر است با مشورت پزشک و در کنار درمانهای خود انجام دهد.

حتما ببینید

نکات طلایی که باید در مورد فیزیوتراپی در منزل بدانید!

نکات طلایی که باید در مورد فیزیوتراپی در منزل بدانید!

یک راهکار موثر برای بهبود کیفیت زندگی بیماران، فیزیوتراپی در منزل که به آن‌ها این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *