خواص انگور
انگور به دلیل طعم، تنوع و خواص بی نظیرش یکی از محبوب ترین میوه ها در جهان است. این میوه بهشتی لذیذ و شگفت انگیز در تمام مناطق معتدل جهان می روید و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
حتی دانه های کوچک انگور نیز مفید است و از بیماری های چشمی ناشی از دیابت محافظت می کند. عصاره هسته انگور نیز سرشار از آنتی اکسیدان است و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. انگور باعث تقویت سیستم ایمنی و کنترل دیابت می شود. در این مقاله به بیان خواص انگور به صورت تازه و خشک (کشمش) می پردازیم.
ارزش غذایی انگور
مواد مغذی انگور شامل ویتامین هایی مانند ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6 و همچنین مواد مغذی گیاهی فنولیک و پلی فنلی است. مواد مغذی گیاهی از بدن در برابر بیماری های مختلف محافظت می کند. انگور حاوی مقدار زیادی تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات و مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است. انگور حاوی فیبر غذایی، کربوهیدرات های سالم، آنتی اکسیدان ها و مقدار مناسبی پروتئین است.
فلاونوئیدهای موجود در انگور آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش داده و از روند پیری جلوگیری می کند. میوه خوشمزه انگور به دلیل وجود تمام این مواد مغذی نقش مهمی در زندگی سالم و فعال دارد.
فواید و خواص انگور برای سلامتی
در این قسمت به اثرات و خواص شگفت انگیز انگور برای سلامتی بدن می پردازیم:
۱٫ درمان آسم
انگور ارزش درمانی دارد و از زمان های قدیم برای درمان آسم استفاده می شده است. علاوه بر این، قدرت مرطوب کنندگی انگور به قدری بالاست که می تواند رطوبت ریه ها را افزایش داده و حملات آسم را کاهش دهد.
۲٫ تقویت استخوان ها
یکی از خواص انگور تقویت استخوان است. انگور منبع بی نظیری از عناصر کمیاب مانند مس، آهن و منگنز است و وجود همه این عناصر کمیاب برای تشکیل و استحکام استخوان مهم است. افزودن انگور به رژیم غذایی روزانه می تواند از مشکلات مرتبط با افزایش سن از جمله پوکی استخوان جلوگیری کند. وجود منگنز در بدن بسیار ضروری است و از متابولیسم پروتئین، تشکیل کلاژن و عملکرد سیستم عصبی پشتیبانی می کند.
۳٫ پیشگیری از بیماری های قلبی
انگور میزان اکسید نیتریک خون را افزایش می دهد که از تشکیل لخته خون در بدن جلوگیری می کند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در انگور از اکسید شدن کلسترول بد (LDL) که باعث مسدود شدن رگ های خونی می شود و عامل اصلی بیشتر بیماری های قلبی عروقی است، جلوگیری می کند.
علاوه بر این، انگور دارای مقدار بسیار بالایی از فلاونوئیدها است که نه تنها دلیل اصلی رنگ انگور است، بلکه آنتی اکسیدان قوی نیز محسوب می شود. دو نوع اصلی آنتی اکسیدان موجود در انگور، رسوراترول و کوئرستین، می توانند اثرات رادیکال های آزاد و اثرات مضر کلسترول بد را بر رگ های خونی خنثی کنند. علاوه بر این، این دو نوع فلاونوئید آنتی اکسیدانی به عنوان پاک کننده عمل می کنند، تجمع پلاکت ها را کاهش می دهند و سموم را در خون فیلتر می کنند.
۴٫ درمان میگرن
درمان میگرن یکی دیگر از خواص انگور است. آب انگور رسیده یک درمان خانگی مهم برای میگرن است. برای درمان میگرن باید صبح ها مقداری آب انگور خالص بدون مخلوط کردن با آب ساده بنوشید. آب انگور و عصاره هسته انگور سردردهای میگرنی را درمان می کند. سردردهای میگرنی می توانند دلایل مختلفی مانند عدم تعادل شیمیایی در بدن، کمبود خواب، تغییر آب و هوا یا کمبود مواد مغذی در بدن داشته باشند. آنتی اکسیدان های این میوه درد میگرن را درمان می کند.
۵٫ درمان یبوست
انگور در درمان یبوست بسیار موثر است. آنها به دلیل داشتن اسید آلی، قند و سلولز در دسته غذاهای ملین قرار می گیرند. آنها همچنین یبوست مزمن را با تنظیم عملکرد ماهیچه های روده و معده درمان می کنند. انگور سرشار از فیبر نامحلول است و با عبور از دستگاه گوارش پس از مصرف، دست نخورده باقی می ماند. با افزایش حجم فیبر، تشکیل مدفوع و خروج آنها از بدن آسان می شود. اما در صورت وجود مدفوع آبکی یا اسهال، باید از مصرف انگور خودداری کرد. فیبر نامحلول نمی تواند آب را از مدفوع جذب کرده و آن را خشک کند. انگور فیبر محلول زیادی ندارد.
۶٫ رفع سوء هاضمه
خواص انگور به موارد فوق محدود نمی شود. انگور نقش مهمی در سوء هاضمه دارد. این میوه گرمای بدن را کاهش می دهد و سوء هاضمه و سوزش سر دل را درمان می کند. همچنین از آنجایی که انگور «غذای سبک» است، بیشتر از سایر درمان ها در درمان سوء هاضمه استفاده می شود.
۷٫ کاهش خستگی
آب انگور سفید و شفاف مقداری از آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند و خستگی را کاهش می دهد. کم خونی مشکل اصلی بسیاری از افراد است که می توانند با خوردن انگور سطح آهن و مواد معدنی بدن را متعادل نگه دارند. کمبود آهن انسان را ضعیف و خسته می کند و توان کار ذهن او را کاهش می دهد. آهن یک ماده معدنی مهم است که بر تعدادی از عملکردهای بدن تأثیر می گذارد. اما آب انگور تیره نه تنها چیزی به مقدار آهن بدن نمی افزاید، بلکه میزان آن را نیز کاهش می دهد. همچنین نوشیدن آب انگور به انسان انرژی سریع می دهد.
۸٫ کنترل دیابت
مطالعه اخیر در مورد خواص انگور نشان داد که عصاره آب انگور هیپرگلیسمی (قند خون بالا) را مهار می کند و ممکن است در کنترل دیابت موثر باشد.
۹٫ درمان بیماری های کلیوی
با افزایش خروجی ادرار، انگور می تواند به میزان قابل توجهی اسیدیته ناشی از اسید اوریک را کاهش دهد. همچنین اسید اوریک را از سیستم ادراری خارج می کند و در نتیجه فشار و فشار روی کلیه ها را کاهش می دهد. انگور قرمز همچنین اثر تصفیه کنندگی بر بدن دارد و فواید آنتی اکسیدان های این میوه به تمام سیستم های بدن می رسد.
۱۰٫ سطح کلسترول را متعادل کنید
در انگور یک ترکیب شیمیایی به نام پتروستیلبن وجود دارد که کلسترول خون را کاهش می دهد. این ترکیب بسیار شبیه به آنتی اکسیدان مفید رسوراترول و همچنین فلاونوئید موجود در انگور است. تحقیقات اولیه روی این میوه نشان می دهد که یکی از خواص انگور خاصیت ضد سرطانی بودن آن و تاثیر بسیار عالی در کاهش کلسترول خون است. همچنین اعتقاد بر این است که انگور می تواند شکار کند.
۱۱. فعالیت ضدباکتریایی
انگور قرمز دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی قوی است که می تواند از فرد در برابر عفونت محافظت کند. آنها در برابر ویروس فلج اطفال و همچنین هرپس سیمپلکس که باعث بیماری هایی مانند زخم شانکر یا تبخال تناسلی می شود، بسیار مقاوم هستند. مطالعات همچنین نشان می دهد که آب انگور می تواند عفونت های باکتریایی روده ها و سایر سیستم های بدن را درمان کند.
۱۲٫ پیشگیری از سرطان سینه
یک مطالعه اخیر نشان داد که آب انگور سیاه یا بنفش در پیشگیری از سرطان سینه موثر است. محققان پس از دادن آب انگور به موش های آزمایشگاهی کاهش قابل توجهی در اندازه تومورهای پستانی خود مشاهده کردند. آنتی اکسیدان های موجود در انگور برای پیشگیری از انواع سرطان مفید هستند، اما به ویژه در مورد پیشگیری از سرطان سینه موثر هستند. مواد شیمیایی خاصی در انگور وجود دارد که به محل اتصال (محل وقوع واکنش های شیمیایی) می رسد و آروماتاز (تبدیل آندروژن ها به استروژن) را مهار می کند. به نظر می رسد مهار ترشح استروژن در بدن زنان از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند.
۱۳٫ کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
رسوراترول، پلی فنول موجود در انگور، سطح پپتید آمیلوئید بتا را در بیماران آلزایمر کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهد که انگور می تواند سلامت مغز را بهبود بخشد و شروع بیماری های دژنراتیو سیستم عصبی را به تاخیر بیندازد. در یک مطالعه، مشخص شد که آب انگور حتی می تواند عملکرد مغز افراد مسن را که علائم خفیف اختلال شناختی دارند، بهبود بخشد. تحقیقات بیشتری برای تعیین ارتباط دقیق بین ترکیبات انگور و سیستم عصبی در حال انجام است.
۱۴٫ جلوگیری از بدتر شدن لکه های زرد
انگور قرمز می تواند از کاهش بینایی مرتبط با افزایش سن و دژنراسیون ماکولا جلوگیری کند. یک مطالعه نشان داد که رژیم غذایی حاوی انگور به سلامت چشم کمک می کند و از بیماری های شبکیه چشم محافظت می کند.
مطالعات نشان می دهد که خوردن سه وعده انگور در روز خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را تا بیش از ۳۶ درصد کاهش می دهد. انگور می تواند در طول زمان از سلامت بینایی و همه اندام ها و سیستم های ما حمایت کند. آنتی اکسیدان های موجود در هر دانه انگور حساسیت به بیماری و آسیب های ناشی از آن را در بدن کاهش می دهد.
۱۵٫ تقویت سیستم ایمنی بدن
انگور قرمز نه تنها حاوی فلاونوئیدها و مواد معدنی است، بلکه ویتامین های زیادی نیز دارد. محتوای بالای ویتامین های C، K و A موجود در انگور باعث سلامت اندام های بدن به خصوص سیستم ایمنی بدن می شود و همچنین از ما در برابر سرماخوردگی محافظت می کند.
۱۶٫ کاهش خطر ابتلا به آب مروارید
فلاونوئیدهای موجود در انگور حاوی آنتی اکسیدان هستند و می توانند خطر رادیکال های آزاد را کاهش داده و از آسیب آنها جلوگیری کنند. رادیکال های آزاد می توانند باعث بیماری هایی مانند آب مروارید، مشکلات قلبی عروقی، سرطان و انواع مختلف بیماری های مرتبط با افزایش سن شوند.
دژنراسیون ماکولا یکی از بیماری هایی است که معمولا در سنین بالا بروز می کند. خوشبختانه، آنتی اکسیدان ها دارای خواص ضد پیری هستند و نه تنها شما را جوان تر نشان می دهند، بلکه با محافظت در برابر بیماری های مرتبط با افزایش سن مانند آب مروارید باعث می شوند احساس جوانی کنید.
۱۷٫ پیشگیری از سرطان
پیشگیری از سرطان یکی از خواص انگور است. انگور به دلیل وجود رسوراترول ضد التهابی خاصیت ضد سرطانی قوی دارد. رسوراترول به ویژه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان سینه را کاهش می دهد. آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین موجود در انگور دارای خواص ضد تکثیری بوده و از رشد مواد سرطان زا جلوگیری می کند.
آب انگور نه تنها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، بلکه می تواند از رشد و گسترش سلول های سرطانی نیز جلوگیری کند. رنگدانه های موجود در انگور معمولا سیستم ایمنی بدن را در برابر طیف وسیعی از بیماری ها التیام می بخشد.
سایر خواص انگور
کشمش سرشار از مواد مغذی است و می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها مانند یبوست، اسیدوز (کاهش سطح بی کربنات در مایع خارج سلولی و قرار دادن pH خون در محدوده اسیدی)، کم خونی، تب و اختلالات جنسی موثر باشد. کشمش به افزایش سریع وزن کمک می کند و از سلامت و یکپارچگی چشم محافظت می کند.