درمان خانگی تیروئید کم کار 3

درمان خانگی تیروئید کم کار ۱۳ روش موثر

درمان خانگی تیروئید کم کار  اگر از خستگی مداوم و بدون دلیل رنج می برید، شاید بهتر باشد عملکرد تیروئید خود را تحت کنترل داشته باشید. این غده پروانه ای شکل که در جلوی گردن و زیر سیب آدم قرار دارد، با ترشح هورمون ها، متابولیسم بدن را کنترل می کند.

از جمله بیماری های مرتبط با این غده کم کاری تیروئید است. این بیماری خاموش می تواند سال ها در بدن بیمار باقی بماند، اما به درستی تشخیص داده نمی شود، زیرا علائم آن پراکنده و مبهم است و به همین دلیل پزشک در تشخیص بیماری دچار اشتباه می شود.

منشا کم کاری تیروئید

در اکثر مواقع کم کاری تیروئید به مشکلات تیروئید مربوط نمی شود، اما اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن باعث این بیماری می شود. آزمایش آنتی بادی روش خوبی برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و تشخیص کم کاری تیروئید است.

به گفته دکتر داتیس خرازیان، نود درصد افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، هاشیموتو دارند. هاشیموتو یکی از بیماری های خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت های غده تیروئید حمله کرده و آن ها را از بین می برد.

بنابراین برای درمان بیماری های تیروئید یا سایر بیماری های خودایمنی ابتدا باید منشا بیماری را پیدا کرد و نباید علائم بیماری را با دارو سرکوب کرد. در این مقاله ۱۳ روش ساده و طبیعی برای درمان یا پیشگیری از کم کاری تیروئید ارائه شده است.

۱۳ روش خانگی و طبیعی برای بهبود و درمان کم کاری تیروئید

اولین خط دفاعی در درمان کم کاری تیروئید، تغییر رژیم غذایی است. بسیاری از افراد مبتلا به این وضعیت از خستگی و مه مغزی – سردرگمی، فراموشی و عدم تمرکز رنج می برند.

افراد برای رفع خستگی و کسب انرژی از قند و کافئین استفاده می کنند. این دو ماده بسیار مضر هستند و علاوه بر ایجاد بیماری های دیگر و نوسانات قند خون، باعث مشکلات تیروئیدی نیز می شوند.

۱٫ تغذیه مناسب داشته باشید

یک رژیم غذایی مناسب حاوی کافئین و قند (کربوهیدرات) نیست. مصرف کربوهیدرات های فرآوری شده مانند آرد نیز باید کاهش یابد، زیرا این مواد عملکردی مشابه قند در بدن دارند. همچنین باید مصرف کربوهیدرات های مرتبط با غلات را به حداقل برسانید و از سبزیجات غیر نشاسته ای استفاده کنید.

ادامه مطلب  قیمت زعفران | خرید زعفران کیلویی | قیمت زعفران امروز

۲٫ مصرف پروتئین خود را افزایش دهید

از آنجایی که هورمون تیروئید برای انتقال به تمام بافت های بدن به پروتئین نیاز دارد، باید در هر وعده غذایی از پروتئین استفاده کنید. این ماده به عملکرد طبیعی غده تیروئید کمک می کند. آجیل، کره آجیل، محصولات حیوانی بدون آنتی بیوتیک (گوشت های ارگانیک، محلی و مرتعی، تخم مرغ و ماهی های سالم پرورش یافته در مزرعه) و حبوبات حاوی پروتئین هستند.

سویا و مشتقات آن مانند توفو (پنیر سویا)، شیر سویا، جایگزین های گوشت (گوشت مصنوعی)، غذاهای انرژی زا و غیره. حاوی پروتئین است، اما حتی اگر این محصولات ارگانیک و بدون تغییرات ژنتیکی باشند، باز هم با عملکرد گیرنده های هورمونی و حلقه بازخورد در سیستم غدد درون ریز تداخل دارند.

۳٫ مصرف چربی های سالم را فراموش نکنید

چربی دوست شماست و کلسترول بلوک ساختمانی مسیرهای هورمونی بدن است. اگر چربی و کلسترول کافی مصرف نکنید، عدم تعادل هورمونی در بدن افزایش می یابد. با مصرف چربی های طبیعی و سالم مانند روغن زیتون، روغن حیوانی، آووکادو، دانه کتان، ماهی، آجیل، کره آجیل، پنیر، و ماست پرچرب و شیر نارگیل بدون هورمون و آنتی بیوتیک، هورمون های تیروئید خود را متعادل کنید.

۴٫ مواد مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید

شاید کمبود مواد مغذی در بدن منجر به کم کاری تیروئید نشود، اما اگر میزان این عناصر و مواد معدنی در بدن کافی نباشد، علائم این بیماری افزایش می یابد. مواد مغذی در درمان کم کاری تیروئید شامل ویتامین D، آهن، اسیدهای چرب امگا ۳، سلنیوم، روی، مس، ویتامین A و ویتامین B و ید است.

به طور کلی اعتقاد بر این است که علت کم کاری تیروئید کمبود ید است. دکتر خوارزیان با رد این سوال توضیح می دهد: «اگر فردی هاشیموتو داشته باشد و از مکمل های ید استفاده کند، مانند ریختن بنزین روی آتش است.

ادامه مطلب  خواص پسته در بارداری

در نتیجه، افراد مبتلا به هاشیموتو باید از مصرف مکمل های ید و نمک های یددار خودداری کنند. منابع اصلی ید سبزیجات و غذاهای دریایی هستند. منابع ثانویه شامل تخم مرغ، مارچوبه، لوبیا، قارچ، اسفناج، دانه کنجد، کدو تنبل، چغندر و سیر است.

درمان خانگی تیروئید کم کار 3

سطح مطلوب ویتامین D باید بین ۵۰-۸۰ نانوگرم در میلی لیتر باشد و اگر میزان این ویتامین کمتر از ۳۲ نانوگرم در میلی لیتر باشد، مسیرهای هورمونی مختل می شود.
امگا ۳ موجود در ماهی، محصولات حیوانی تغذیه شده با علف، دانه های کتان و گردو، یکی از اجزای سازنده هورمون ها برای کنترل عملکرد سیستم ایمنی و رشد سلولی است. امگا ۳ برای عملکرد تیروئید مهم است و پاسخگویی هورمون های تیروئید را افزایش می دهد.

۵٫ از غذاهای بدون گلوتن استفاده کنید

ترکیب مولکولی بافت تیروئید تقریباً شبیه گلوتن است. در افراد مبتلا به هاشیموتو، مصرف گلوتن می تواند حملات سیستم ایمنی بدن به بافت تیروئید را افزایش دهد.

۶٫ مصرف غذاهایی که باعث گواتر می شوند را محدود کنید

گواتر تورم غده تیروئید است. این مواد غذایی که در ایجاد گواتر نقش دارند، گواتروژن نامیده می شوند. این مواد عبارتند از: انواع کلم (کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم، کلم پیچ، کلم ماه)، شلغم، ارزن، اسفناج، توت فرنگی، هلو، شاهی، بادام زمینی، تربچه و سویا. استفاده از این مواد به صورت پخته ممنوع نیست زیرا پختن مواد گواترازا را غیرفعال می کند و همچنین می توانید در حد اعتدال از تربچه و شاهی نیز استفاده کنید.

۷٫ از منابع غذایی حاوی گلوتاتیون استفاده کنید

گلوتاتیون یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در کاهش علائم هاشیموتو موثر است. این آنتی اکسیدان با تنظیم سیستم ایمنی بدن، بهبود و محافظت از بافت تیروئید به کاهش بیماری های خود ایمنی کمک می کند.

غذاهای کمی حاوی گلوتاتیون هستند، اما برخی از غذاها به تولید گلوتاتیون در بدن کمک می کنند: مارچوبه، کلم بروکلی، هلو، آووکادو، اسفناج، سیر، کدو تنبل، گریپ فروت و تخم مرغ خام. مواد گیاهی موجود در کلم بروکلی، گل کلم و کلم (تغذیه گواترازا) به افزایش ذخایر گلوتاتیون کمک می کند.

ادامه مطلب  خواص انگور 17 خاصیت درمانی میوه بهشتی

درمان خانگی تیروئید کم کار 2
۸٫ آلرژی غذایی را جدی بگیرید

مانند بیماری هاشیموتو، سیستم ایمنی به غده تیروئید حمله می کند، غذاهایی که باعث التهاب می شوند به عنوان مهاجمان در بدن شناخته می شوند و واکنش های خود ایمنی را در بدن افزایش می دهند. از حساسیت های غذایی خود برای کاهش علائم بیماری های خودایمنی آگاه باشید.

۹٫ با باکتری های مفید روده دوست باشید

پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که در روده ما زندگی می کنند. حدود ۲۰ درصد از عملکرد تیروئید به داشتن مقدار کافی از این باکتری ها در روده بستگی دارد. برای حفظ میزان این باکتری ها باید از مکمل های پروبیوتیک استفاده کنید.

۱۰٫ التهاب خاموش خود را با خوردن غذاهای کامل (فرآوری نشده) درمان کنید

التهاب سیستمیک پاسخ التهابی بدن به پاتوژن های خاص است. خوردن غذاهای فرآوری شده یکی از عوامل ایجاد این نوع التهاب در بدن است. اغلب، التهاب سیستمیک و بیماری های خود ایمنی به یکدیگر مرتبط هستند. کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده از بروز این نوع التهاب و بروز بیماری های خودایمنی جلوگیری می کند.

۱۱٫ عملکرد آدرنال را ارزیابی کنید

سندرم خستگی آدرنال به دلیل کاهش فعالیت غدد فوق کلیوی ایجاد می شود. ارتباط تنگاتنگی بین تیروئید و غدد فوق کلیوی وجود دارد و معمولا در درمان کم کاری تیروئید، عملکرد این غده نیز بررسی می شود.

۱۲٫ عوامل استرس زا را شناسایی کنید و تمرینات آرامش بخشی انجام دهید

غده تیروئید بسیار حساس است و به عوامل استرس زا واکنش نشان می دهد. ورزش های آرامش بخش مانند یوگا با کاهش استرس و متعادل کردن انرژی و افزایش متابولیسم بدن، علائم کم کاری تیروئید را کاهش می دهند.

۱۳٫ از یقه تیروئید در دندانپزشکی استفاده کنید

غده تیروئید به اشعه حساس است. برای پیشگیری از بیماری های مرتبط با تیروئید، از یک قلاده محافظ در مطب دندانپزشکی استفاده کنید.

حتما ببینید

خواص پسته در بارداری

خواص پسته در بارداری

دوران بارداری، یک دوران خاصی است که باید در مصرف غذاها دقت فراوانی داشته باشید. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *