یک کیک ساده اسفنجی خوشمزه را با انواع روشها در منزل بپزید.اما دستور پخت آن چیست و به چه موادی نیاز دارید؟ با ما همراه باشید.
کیک ژاپنی و دستور پخت با قابلمه و در فر
به چه موادی نیاز دارید
- آرد : ۱۰۰ گرم
- کره : ۱۰۰ گرم
- شیر : ۱۰۰ گرم
- شکر : ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۶ عدد
- وانیل: ۱/۲ ق غذا خوری
مرحله اول: آماده سازی
برای شروع، تمام مواد مورد نیاز برای تهیه کیک را اندازهگیری کنید. برای رسیدن به پف عالی، حتماً مواد باید وزن شوند. شیر و کره را داخل یک قابلمه بر روی حرارت کم قرار داده و بگذارید تا کره ذوب شود و شیر کمی گرم شود. همچنین، آرد را نیز اندازه کنید و سه بار الک کنید تا سبک شود.
مرحله دوم: جداسازی زرده و سفیده
سپس، زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. سفیده تخم مرغ را با همزن ابتدا بزنید تا کمی کف کند و سپس شکر را اضافه کرده و با همزن برقی بزنید تا سفیده فرم بگیرد. در این مرحله باید به اصطلاح “سافت پیک” برسید، یعنی وقتی کاسه را بر میگردانید، نباید از ظرف بیرون بریزد.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد
آرد را داخل یک کاسه بریزید و حالا مخلوط کره و شیر را به آرد اضافه کنید. با همزن دستی، مواد را خوب هم بزنید تا گلولههای آرد باز شود. سپس دانهدانه زردهها را به مخلوط اضافه کرده و هر زرده را حدود ۱ دقیقه هم بزنید تا مایه کاملاً یکدست شود. در ادامه، وانیل را اضافه کنید و مواد را خوب دور گیری کنید تا بوی زعفران تخم مرغ گرفته شود. سپس زردهها را به تدریج به مخلوط اضافه کنید.
مرحله چهارم: پخت کیک ژاپنی
حالا مواد را با لیسک هم بزنید. زیر قالب مورد نظر را با قالب خوب بپوشانید و داخل قالب، کاغذ روغنی قرار دهید. سپس مواد کیک را داخل قالب ریخته و سطح کیک را صاف کنید. قالب را داخل سینی فر قرار داده و تا وسط سینی، آب گرم بریزید. سپس داخل فر از قبل گرم شده، به مدت ۱ ساعت با دمای ۱۵۰ درجه بگذارید تا کیک پخته شود. در پایان، کاغذ روغنی را جدا کنید.
برای پخت کیک ژاپنی بدون استفاده از فر، مواد را داخل یک قابلمه آب گرم بریزید و داخل یک قابلمه کوچکتر، مواد را قرار داده و روی درب قابلمه، دمکنی قرار دهید. پس از آماده شدن آن را به روشهای دلخواه میتوانید تززین کنید و با کافی میت فله کیلویی درجه یک در کنار قهوه میل کنید.
دستور پخت چیز کیک ژاپنی
طرز تهیه
- شکر :سه چهارم لیوان
- تخم مرغ ۶ عدد
- کره ۵۰ گرم
- پنیر خامه ای ۲۵۰ گرم
- شیر: ۱۰۰ میلی لیتر
- آرد :نصف لیوان
- نشاسته : ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل یک قاشق چایخوری
ابتدا برای تهیه مایهی چیز کیک ژاپنی، پنیر خامهای و کره را به روش بن ماری روی بخار آب قرار دهید تا کاملاً ذوب شده و مخلوط شوند. حتماً توجه داشته باشید که آب جوش به کف ظرف برخورد نکند و فقط با بخار آب بن ماری شود. سپس این مخلوط را سرد کنید.
در مرحله بعد، آرد و نشاسته را با هم الک کنید. وقتی مایهی پنیری خنک شد، آرد و نشاسته را به آن اضافه کرده و بهطور آرام و دقیق فولد کنید تا یکدست شود.
سپس زرده و سفیده تخممرغها را جدا کنید. سفیدهها را در یک ظرف جداگانه کمی بزنید تا کف کنند و سپس کرم تارتار را اضافه کنید. با اضافه کردن شکر، آن را بهطور کامل بزنید تا ابری شود و از ظرف نریزد. سپس زردهها و وانیل را که کمی با همزن دستی زدهاید، به مواد پنیری اضافه کنید.
در این مرحله میتوانید آبلیمو را هم اضافه کنید. سپس مخلوط پنیر را به سفیدهها اضافه کرده و بهطور آرام فولد کنید.
حالا قالب کیک را چرب کرده و کف قالب را با کاغذ روغنی پوشانده و دوباره چرب کنید. اگر قالبتان کمربندی است یا ممکن است از گوشههایش آب داخلش برود، حتماً دور قالب را با فویل بپیچید.
قالب کیک را در یک ظرف بزرگ و مرتفع قرار داده و سپس تا نصف ارتفاع قالب آب جوش ریخته و قالب را داخل فر گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه قرار دهید. این عمل را به مدت یک ساعت و ۱۰ الی یک ساعت و بیست دقیقه انجام دهید.
بعد از نصف ساعت، قالب را با در نصف باز درون فر بگذارید تا خنک شود. سپس آن را بیرون بیاورید و تا کاملاً سرد شود، دو تا سه ساعت در یخچال قرار دهید.سپس میتوانید روی کیک را با استفاده از شابلون، با پودر قند و پودر پسته تزئین کنید.
موارد مهم در پخت چیز کیک ژاپنی
۱٫ استفاده از نشاسته:
یکی از دلایل اصلی بافت نرم چیز کیک ژاپنی، استفاده از نشاسته است. بنابراین حذف نشاسته از دستور پخت چیز کیک ژاپنی توصیه نمیشود و ممکن است باعث تغییر در بافت و طعم نهایی کیک شود.
۲٫ سفیده تخم مرغ:
سفیده تخم مرغ نقش مهمی در پف کیک دارد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که سفیده تخم مرغ را به درستی زدهاید تا بافت پف کیک حاصل شود.
۳٫ استفاده از آب داغ در قالب:
برای جلوگیری از ترک خوردن کیک، میتوانید از روش آب داغ در کف قالب استفاده کنید. این روش باعث میشود که کیک به طور یکنواخت و بدون ترک خوردن پخته شود.
۴٫ خروج کیک از فر:
پس از پخت، کیک را بلافاصله از فر خارج نکنید. بهتر است فر را خاموش کرده و درون فر را باز کنید و کیک را برای مدت ۱۰ دقیقه داخل فر بگذارید تا از دست دادن پف خود جلوگیری شود.
۵٫ استفاده از قالب مناسب:
استفاده از قالب مناسب و مناسبسازی آن با استفاده از کاغذ روغنی میتواند به پخت کیک کمک زیادی کند. حتی اگر قالب شما ضد چسب بود، استفاده از کاغذ روغنی همچنان توصیه میشود.
۶٫ درجه حرارت مناسب:
چون پخت چیز کیک ژاپنی نیازمند دمای پایین و مدت زمان طولانی است، حواستان به درجه حرارت فر باشد. دمای بالا ممکن است باعث سوختن چیز کیک شود، بنابراین بهتر است دمای پایینتر را انتخاب کنید.
با رعایت این نکات، مطمئنا موفق خواهید بود تا چیز کیک ژاپنی خوشمزه و بافت نرم و پف داری را درست کنید.