یکی از میوه های استوایی که بومی آمریکا و دارای مزه ای شیرین و خوش طعم به نام انبه سردسیری کال و نرسیده می باشد که امروزه نوع کوهی و پیوندی آن در بازار یافت می شود.
از دیگر محصولات فرآوری شده که می توان برای طعم دادن به انواع آبمیوه ها اضافه کرد و سرشار از ویتامینهای مفید برای بدن می باشد انبه سردسیری پیوندی می باشد که امروزه طرفداران خاصی را در سراسر جهان پیدا کرده است.
شما می توانید برای کشت این نوع میوه و استفاده از آن برای تهیه ترشی انبه تند خانگی، نهال آماده آن را خریداری کنید و با توجه به آموزش های لازم اقدام به کشت این محصول ارزشمند کنید که درخت آن مقاوم به سرما و حتی میتواند 20 – درجه را تحمل کند.
در تابستانهای گرم و مرطوب هم می توان شرایط مناسبی برای رشد انبه سردسیری پیوندی فراهم کرد کافی است درختان را در اوایل فصل بهار و تابستان کوددهی کنید و آبیاری منظم آن بسیار حائز اهمیت است.
شما می توانید بذر، نهال و میوه آنها را از طریق سایتها و فروشگاه های معتبر خریداری کنید میوه آن همان طور که اشاره شد خواص دارویی و صنعتی بسیار زیادی دارد و حتی از چوب آن می توان استفاده های زیادی کرد.
هم چنان که می دانید این میوه در سراسر جهان و به خصوص در کشورهای بنگلادش، هند و پاکستان به وفور کشت می شود و در کشور ما هم استان هرمزگان به کشت آن پرداخته است است.
انبه سردسیری تازه
هند بزرگترین کشور پرورش دهنده انبه است که به ترتیب نزدیک به 49.62 درصد از مساحت جهان و 42.06 درصد از تولید جهان را به خود اختصاص داده است و سطح زیر کشت انبه در آندرا پرادش بالاترین سطح در کشور است و این میوه به دلیل طیف وسیعی از سازگاری، ارزش غذایی بالا، تنوع در تنوع، طعم لذیذ و طعم عالی در بین مردم بسیار محبوب است.
یک وعده 200 گرمی (معادل کمتر از یک انبه سردسیری تازه) تا سه برابر مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A و C را تامین می کند و از بدن در برابر عفونت محافظت می کند و به جذب آهن کمک می کند و انبه بیش از هر میوه دیگری بتاکاروتن دارد، یک آنتی اکسیدان قوی برای محافظت از بدن در برابر بیماریها و با کمک به رشد و ترمیم سلولها با علائم پیری مبارزه می کند و آنها همچنین دارای انرژی بالا، چربی کم و منبع غنی از کلسیم هستند.
در یک پیشرفت علمی بزرگ، مشخص شد که انبه سردسیری تازه ممکن است از سرطان سینه نیز جلوگیری کند و به گفته محققان دانشگاه A&M تگزاس، مطالعه آنها نشان می دهد که انبه به توقف برخی از سلولهای سرطان روده بزرگ و سینه در آزمایشگاه کمک می کند. درختان انبه درختان سایه جذابی ایجاد می کنند و یکی از آسان ترین درختان میوه برای رشد در آب و هوای مناسب هستند
و آنها در آفتاب کامل و تمام روز، با تابستانهای مرطوب و زمستانها و بهارهای خشک، در مناطق گرمسیری شمال و مناطق نیمه گرمسیری ساحل شرقی استرالیا بهترین عملکرد را دارند و درختان حدود پنج سال طول می کشد تا میوه دهند.
انبه سردسیری گیلان
انبه در مناطق گرمسیر رشد می کند و درخت انبه در تمام فصول سال سبز می باشد و برگ این میوه را برای تزئین جشنها و مراسم استفاده می نمایند بسیاری از مردم به دلیل خواص درمانی انبه آن را به عنوان آب میوه، ترشی انبه، میوه، لواشک و غیره استفاده می نمایند
و قیمت این محصول با توجه به خواصی که دارد نسبت به میوه های دیگر بیشتر است. امروزه بسیاری مردم علاقه زیادی به خوردن انبه سردسیری گیلان کردند، چرا که از این میوه می توانند یکی از خوشمزه ترین ترشیها را درست کنند و همچنین از انبه علاوه بر اینکه ترشی درست می کنند کنسرو و کمپوت نیز درست می نمایند.
با خوردن پوست انبه ممکن است دچار حساسیت شوید همچنین انبه سردسیری گیلان برای افرادی که دارای طبع گرم هستند خطرناک بوده پس از خوردن زیاد آن شدیدا خودداری نمایید. مصرف ترشی انبه برای افرادی که بیماری معده دارند مناسب نمی باشد، پس توصیه می شود از ترشی انبه استفاده نکنید و همچنین با معده خالی ترشی انبه نخورید چرا که باعث درد و ناراحتی در قسمت معده می شوید.
به دلیل داشتن اوروشیول در انبه باعث می شود افراد به درماتیت دچار شوند. افرادی که به انبه آلرژی دارند شدیدا از خوردن پسته و بادام هندی نیز خودداری نمایند. برای افرادی که مشکل کلیه دارند توصیه می شود از خوردن زیاد انبه شدیدا جلوگیری نمایند. افرادی که قرص وارفاین مصرف می کنند از خوردن انبه شدیدا خوداری نمایند چرا که باعث ایجاد اختلال می شود.